Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

Magyar tenger

"A mocsárban ácsorgó gazdák perelnek, hogy megoldódjon a problémájuk."
Miért nem tudunk maradéktalanul örülni semminek? Mert bármi épül, nem kell hozzá sok idő – kiesik egy csontváz a szekrényből. Mindenki tudna összeállítani egy listát a magyaros figyelmetlenségekből. Például amikor az M43-ast vitték keresztül a szántóföldeken, előbb azért állt le a kivitelező, mert nem számolták ki a felelősök, kibírja-e a töltésben futó vízvezeték a ránehezedő terhet. A sztráda sándorfalvi úti csomópontja már el is készült, ott most az a bökkenő, hogy elvágták a víz természetes útját, nincs helyette elvezető árok, az eredmény: pang a víz. A mocsárban ácsorgó gazdák perelnek, hogy megoldódjon a problémájuk. Nyilván eltelik pár év az első bírói döntésig, de azt a másik úgyis megfellebbezi. Addig is ott marad a mocsár.

Emlékeznek, meddig csapkodtak a hullámok a rég várt M5-ösön a röszkei pihenőhely miatt? Ott a terület kisajátítását sérelmezte a gazdája, perre is ment az építtetővel; vizsgált hatóság és bíróság minden szinten, a lényeg: három évig viseltük a vendégmunkás-áradatot benzinkút és vécé nélkül.

A keddi címlapunk mutatja: Szentes mellett megépült az öntözőcsatorna. Ám ezúttal is van „de", mert a derék építők kiásták a mély árkot, amit tükörsimára fóliáztak. Szép munka, gyűjti és vezeti a vizet. Azt az apróságot viszont figyelmen kívül hagyták, hogy bármi vagy bárki beleesik, az onnan többet ki nem bír mászni. Bele is fulladt sok őz, róka, nyúl, miegyéb. Szerencsére ember még nem.

Mi kellene ahhoz, hogy maradéktalanul örülhessünk, ha valami épül? Tudnánk mi hálásak lenni, ha végre megtennék azt a szívességet, akiknek ezért fizetnek, hogy előre végiggondolják az összes részletet. Az emberit és az állatit is. Akkor sehol se fog váratlanul megállni a víz, nem önt el a beláthatatlan magyar tenger.

Olvasóink írták

 • 4. bagoly 2010. május 02. 09:03
  „20 éve azt hallom hogy szakértő kormány. Látom hogy silány munkához tapsolnak és még át is adják mert az a lényeg hogy megcsináltuk. A szar munkának soha sincs felelőse,ez a baj. Kiváncsi leszek mikor fognak a villamosok járni az 1-es vonalon.”
 • 3. őrgróf 2010. április 29. 06:46
  „Azért ezeket a dolgokat figyelmetlenségnek nevezni kissé röhejes. Hiba és hiba között is vannak különbségek, de amit a Swietelsky (?) csinál, az már a bűn határát súrolja. Vagy a terepet nem mérték föl jól, vagy a saját teljesítőképességüket, mindenképpen gazemberség amit csinálnak. Még szinte el sem kezdődött a munka, de már kértek jó pár hónap módosítást.Elképesztő. Persze egy orvos soha nem hibázhat?! Jó, mondjuk a Vásárhelyi doktornő hibázott ( szerintem ) ha mással nem azzal, hogy a betegvizsgálatot megoldotta 8-10 másodperc alatt.
  ( az újság szerint.) Persze Vásárhelyen más orvos is tévedhet, még nagyobbat is. Ha egy orvostól elvárjuk a lelkiismeretes munka-végzést, mástól is meg lehet(ne) követelni, nem?”
 • 2. enel 2010. április 28. 16:40
  „És a Tisztelt Délmagyarország újságírói is vehetnék a fáradságot, hogy rendszeresen ne kerüljenek olyan hülyeségek az újságba mint pl. a sárkányhajó verseny veszteséről kiderült, hogy ő győzött, vagy, hogy ne intézze el olyan válasszal, hogy "más forrást használtunk" a nyilvánvaló tévedését az ausztriai benzin árral kapcsolatban. Aki dolgozik, az mindig is fog hibázni, csínján kellene bánni az "ész osztással"!”
 • 1. morzso 2010. április 28. 12:10
  „Mindig a hibáiból tanul az ember, de ekkora banális hibákat elkövetni MÉRNÖKÖKNEK ... hát ez több mint felháborító ... Kedves ismerősöm a mérnöki karra jár Pesten tudom, hogy milyen a színvonal és látszólag tényleg keményen fogják a diákokat ... vagy ez is olyan mint a KRESZ vizsga ha már megszereztük a jogsinkat hirtelen minden szabályt elfelejtünk???? Azért itt emberi életekről is szó van és nem csak közvetlen hanem közvetetten is .... Kedves szakmabeliek vegyék már elő a régen elkopott jegyzeteiket, hogy mit is tanultak azokon az államilag kifizetett felsőfokú képzéseiken ... vagy vették a diplomájukat az Ecserin????”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Komoly cég

"Mert nem vagyunk mi élhetetlenebbek, mint a többi nép." Tovább olvasom