Délmagyar logó

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 10°C | 20°C Még több cikk.

Mamahotel

JEGYZET - ˝Nem elég a pénz, a személyiséget is el kell tudni adni.˝
Az albérletkiadás hatalmas üzlet, és biztos megélhetést jelent Szegeden. Vannak, akik 2-3 lakást is kiadnak, a piacon pedig nem ritkák a 70-80 ezres, sőt a 100-120 ezer forintba kerülő albérletek sem. És mivel az adóhatóság talán kevésbé szigorú ezen a területen, az éves szinten milliárdos szegedi albérletpiacon virágzik a feketézés. Aki számlát szeretne, szinte a lehetetlennel próbálkozik. Ha megfelel a zsebbe fizetés, még mindig nem garantált a siker, akkor sem, ha az embernek van pénze. Mert ez is nehéz ügy.

Ugyanis rezsivel szobát 30-40 ezer forint, lakást 70-80 ezer forint alatt nem nagyon találni a városban. Szomorú, de mára a lakhatás egyfajta luxussá vált. Legalábbis, ha nem mindegy, hogy hol vagy kikkel, akkor biztos. Aki nem olyan szerencsés, hogy a szülei saját lakást tesznek az ülepe alá, kénytelen a fizetése felét, szerencsés esetben harmadát lakhatásra költenie. Vagy marad a két-három-négy fős közös albérlet akár 30 évesen is. És itt jön a következő buktató: az albérletcasting, amely egy szereplőválogatáshoz hasonló procedúrává nőtte ki magát. Itt nem elég a pénz, a személyiséget is el kell tudni adni.

Az ember a szebbik arcát mutatva igyekszik szimpátiát kelteni a főbérlőben és/vagy az albérlőtársakban, helyszínről helyszínre járva sajnálkozik, hogy nem lány, hanem fiú, vagy fordítva, sajnálkozik, ha már dolgozik, vagy ha épp nem. Baj lehet, ha szeret bulizni, de ha a lakótársjelöltek bulizósak, akkor az is, ha nem szeret.

Különös, extrém sport az albérletkeresés kisgyermekkel, netán kutyával, macskával. Eközben az árak egyre inkább elszállnak, ahogyan divatosan mondják: európaiak, miközben a fizetések alig vánszorognak felfelé. Nem csoda, ha egy teljes generációnak marad a mamahotel. A Tárki felmérése szerint a 18–34 évesek kétharmada nem tud elköltözni otthonról. Miközben az egész életre kiható önértékelési zavarok, az önállóság hiánya alakulhat ki náluk. Ha mégis sikerül kiköltözni, akkor pedig indul az albérletcasting.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elszámolás

Elszámolás
˝Levelet várok, visszapénzt nem nagyon.˝ Tovább olvasom