Délmagyar logó

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 13°C | 25°C Még több cikk.

Mária kötényében

JEGYZET - "Lassan tényleg nem marad más menedék, csak a hit."
Nagyboldogasszony napját üli ma a római katolikus egyház. Szűz Mária halálának és mennybevételének ünnepén a hagyomány szerint arra emlékezünk, hogy a Megváltó édesanyjának, Máriának a holttestét nem engedte át a földi enyészetnek, hanem röviddel halála után föltámasztotta és magához emelte a mennyei dicsőségbe. Szent István király is ezen a napon ajánlotta Magyarországot a Szűzanya oltalmába.

Mivel a napokban a „Hol vagy, István király?" kérdés is aktuális lesz, gyors iránymutatás lenne szükséges arra vonatkozólag, hogyan értelmezhető a kereszténység alaptörvényben emlegetett nemzetmegtartó szerepe „az ilyen félázsiai származékoknál, mint mi".
Pláne, hogy lassan tényleg nem marad más menedék, csak a hit – hivatalosan is recesszióba került a magyar gazdaság a Központi Statisztikai Hivatal tegnapi gyorsjelentése szerint. Az elsőről a második negyedévre 0,2 százalékos a visszaesés, az egy évvel ezelőtti állapothoz képest 1 százalékkal kisebb a magyar teljesítmény. Igaz, a kormány az év első felére eredetileg is enyhe visszaesést, a második részére pedig növekedést jósolt, nehéz most bólogatni Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter korábbi szavainak, miszerint „a magyar tündérmese, avagy a magyar példa egy éven belül sikeres lesz". Sajnos a Reuters által megkérdezett tizenkilenc elemző nem az Árgyélus királyfin szocializálódott: átlagosan 0,7 százalékos visszaesést valószínűsítenek Magyarországon 2012-re.

Szerencsére a vallásnak néhány száz évvel kiérleltebb válaszai vannak a kételyekre, mint a politikának. Ha már zuhanunk, legalább abban lehet bízni, hogy Szűz Mária kötényébe pottyanunk.

Olvasóink írták

 • 4. kiring11 2012. augusztus 16. 18:27
  „theseus:

  "A hittel és a vallással viccelődni viszont nem ildomos demokráciában, "

  Na ja, csakhogy sokféle hit van, többek között vakhit is, és ezzel párhuzamosan, a vicc is lehet egészséges és éltető.”
 • 3. czindi 2012. augusztus 16. 10:38
  „1. theseus,így igaz. Nálunk sokan összekeverik a hitet a vallással...
  2. scott1, lehet, hogy én tévedek, de mintha 1 millió új munkahelyről lett volna szó? Tény, az Uniós pénzek jelentős része szökőkutakra, díszburkolatokra, stb megy el, ( ez még akkor is idiotizmus, ha az EU köti az ebet a karóhoz, és csak erre lehet elkölteni a pénz: akkor mondjuk azt, hogy köszi, de nem kell. Ugyanis ehhez a pénzhez nekünk is hozzá kell tennünk, és azt is inkább költsük munkahely-teremtésre.) Az is tény,hogy egy csomó törvény, rendelet a kisembereket sújtja és a nagyoknak kedvez, l. 16%-os jöv. adó.
  Az újságíró is ember: a sajtó a szoc-lib. tulajdonosok kezében van, és ők ezt várják el. Ki az, aki szívesen kirúgatja magát egy egyenes-beszédű, tisztességes, igazmondó cikkért? ( egyébként is tudjuk, " az igazság odaát van"!)”
 • 2. scott1 2012. augusztus 15. 15:26
  „Látom süllyedünk odáig, hogy az egyházi ünnepeket is megragadjuk "szabad szellemben" a kicsinyes politikai írásokra! Mi köze van az esetleges 0,7%-os gazdasági visszaesésnek az egyházi ünnephez?
  3-4 éve ennek a visszaesésnek a tízszeresét produkálták, igaz abban a jegyzet írója semmi kivetnivalót nem látott, végigtapsolni azt, hogy megkétszereződik az ország munkanélkülisége, majd 2012-ben számon kérni a kormányt, hogy időarányosan az ígért 200 ezer új munkahely helyett csak 165 ezer létesült... szerintem erre nem mindenki képes!
  Majd még a kételyekre hivatkozni, amikor a szerzőben egy szemernyi kétely fel nem merült az övéivel szemben, miközben 50%-os támogatottságukat 16%-ra küzdötték le, pedig már a vicc kategória!
  Nekem egy másik Jegyzet mottója jutott az eszembe: "Rossz, hitvány kor gyatra költőket kultivál..."”
 • 1. theseus 2012. augusztus 15. 15:25
  „A hit vallástól függetlenül is fontos az élet minden területén, ez például az olimpia kapcsán is kiderült. A hittel és a vallással viccelődni viszont nem ildomos demokráciában, különösen nem politikai okokból, ez inkább a múlt rendszerre volt jellemző.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pénzkérdés

"A városnak és a magántulajdonosnak kellene megegyezni, ami persze pénzkérdés." Tovább olvasom