Délmagyar logó

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -5°C | 1°C Még több cikk.

Másodkézből

JEGYZET - "Az öltözködésen is kénytelen spórolni az emberek jó része."
Sorban nyílnak a használtruha-áruházak Szegeden, a nagyáruház passzázs során már hat ilyen helyre is betérhetünk. Nem új egyébként a felismerés: lapunk internetes kiadása már 2010-ben hasonló témában cikkezett. Mint ahogy annyi mindenen, az öltözködésen is kénytelen spórolni az emberek jó része. Sokan nem engedhetik meg maguknak, hogy az elit márkaboltok legújabb divatnak megfelelő darabjait vegyék. Pénz híján elmennek inkább a turiba, vagy mondjuk a Cserepes sori piacon alkudnak a kínai árusoknál.

Magam is megtapasztalhattam pár éve, hogy a használt ruhával kereskedni jó üzlet.

Az egyetem mellett fennmaradó időmben egy belvárosi italdiszkontban dolgoztam. A tulajdonos úgy döntött, bővíti a bolt kínálatát, és a hátsó, addig raktárként funkcionáló helyiségben turkálót alakított ki. A göngyöleg kiszorult az udvarra, a helyére vállfák kerültek. Attól kezdve nemcsak sört, bort, üdítőt pakoltunk kolléganőimmel, hanem gyerek- és felnőttruhákat is rendezgettünk és mértünk. Óriási profitot nem termelt ugyan a használtruha-részleg, de aki betért italért, gyakran talált egy neki tetsző ruhadarabot is. Főleg a hölgyek.

Több ismerősöm mondja, hogy nem szórja a pénzét új ruhadarabokra, hiszen egy kis keresgéléssel kifogástalan ingeket, nadrágokat, kardigánokat vehet jelentéktelen összegért. Az az érdekes, hogy olyanok állítják ezt, akik – bár nem milliomosok – megengedhetnének maguknak néha egy-egy új cuccot.

Sokat elárul az átlagember életminőségéről, hogy a belvárosi, frekventált helyeken állandóan turikba botlunk, a neves márkákat árusító, csillogó üzletekben pedig unatkoznak az eladók, mert alig-alig tér be hozzájuk vevő. És ami még lehangolóbb: nemrégiben írtam olyan karitatív szervezetről, amely a kevés adomány miatt már a létminimum alatt élő embereknek is csak vért izzadva tud elegendő ruhát kiosztani.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hallásteszt

˝Nálunk finom különbségtételekre nincs hallása a közvéleménynek.˝ Tovább olvasom