Délmagyar logó

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 13°C | 25°C Még több cikk.

Matricák

"Öreg, de legalább ki van fizetve – olvasható még mindig egy-egy korosabb, de jól karbantartott autó hátsó lökhárítóján a matrica felirata."
Öreg, de legalább ki van fizetve – olvasható még mindig egy-egy korosabb, de jól karbantartott autó hátsó lökhárítóján a matrica felirata, fricskázva a fogyasztói társadalom (deviza)hitelből költő polgárait. Ami eddig fricska volt, azt mára annyira eldurvította az a világválságos élet, hogy egy rendes falusi kocsmában ennél sokkal kisebb inzultusnál elütnek a két füle között az embernek.

Minap láttam egy ilyen matricát, már nem a régi sorozatból, hanem az új gyártási szériából. Valamelyik élelmes és kényszervállalkozó kisiparos úgy gondolta, ennek a feliratnak most jött el igazán a szezonja, s legalább ő húzzon valami hasznot a válságból. Ha történetesen aktualizálja is az új sorozatot, a felirat valahogy így hangozna: „Öreg, de többet érhet, mint a tied." Lenne is szép találati aránya, ha csak abból indulok ki, hogy nagypályás focicsapatom bővebb keretében minimum három játékosnak kevesebbet ér az autója szabadpiacon, mint amivel bankjának tartozik – momentán. És akkor még csak a tisztán negatív értékű személygépkocsik tulajdonosait számoltam össze, az enyhe, néhány százezer forintos pozitív szaldójúakról eddig szó sem esett. Egy tízesztendős, tehermentes Volkswagen Golf farán az ilyen legújabb típusú felirat igazságtartalma olyan magas lenne a Gulyás csárda megye négyben játszó – a sérülések és az előrehaladott életkor miatt átlagosnál bővebb – keretében, hogy az érintettekből simán kijönne egy kispályás csapat, s cserére is futná.

Mindez persze nem vicc, az autó nálunk szolgálati jármű, s minimum négy kell belőle, hogy eljussunk idegenbe, Maroslelére vagy Balotaszállásra. A kérdés az, mit tesz a baloldali középpályásunk, Miszter Mínusz Másfél Millió, ha meglát egy ilyen csúfolódós matricát a helyi kocsma előtt, a hazai csapat jobboldali futójának autóján?

Olvasóink írták

  • 1. StatusQuo 2009. március 08. 19:08
    „Kovács ur! miért jó az egyébként lerágott csonttal cseszegetni az érintetteket!Igen nekem is! Nekem "LIZINGELT DE TUDOM FIZETNI"feliratom van!És mindenki kinyalhatja a kanalát!Erre mit lépsz öcsibogyó?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Füstölgések

"A lónak legalább két oldala van, mi pedig többnyire ezeken tartózkodunk a háta helyett. A dohányos… Tovább olvasom