Délmagyar logó

2017. 05. 01. hétfő - Fülöp, Jakab 5°C | 20°C Még több cikk.

Médiakritika

"Ezek után átnéztem az ügyről született írásaimat. A négy tudósítás mellett volt egy jegyzet, egy szubjektív, arcképpel közölt írás, amely az ügy kapcsán arról szólt, véleményem szerint milyen közelről a közgyűlés mint politikai nagyüzem. "
Nem objektíven számolt be a média a leváltott múzeumigazgató fegyelmi ügyéről – mondta Horváth Ferenc a várban. A sajtó szerinte politikai indítékot sejtetett az ügy mögött, és erre csattanós választ adott a közgyűlés, amikor egyhangú döntéssel bocsátotta el Vörös Gabriellát.

Horváth Ferenc a tájékoztató után feltett kérdésemre elmondta: a bírálat csak ennek a lapnak, s kifejezetten egy újságírónak szól: igen, magamra vehetem. Azt is elmagyarázta, mi a sajtó dolga.

Ezek után átnéztem az ügyről született írásaimat. A négy tudósítás mellett volt egy jegyzet, egy szubjektív, arcképpel közölt írás, amely az ügy kapcsán arról szólt, véleményem szerint milyen közelről a közgyűlés mint politikai nagyüzem. Ebben sem volt olyan, hogy politikai indíték állna a fegyelmi ügy mögött.

Bennem sincs politikai indíték, csak az újságírói kíváncsiság. Viszont megígérem: ahogy eddig, ezután sem akarom megmondani, mi a dolga egy megbízott múzeumigazgatónak.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálvágta

"Időközben az autó gazdája is odasietett, ám nem üvöltözéssel töltötte idejét, még csak a motoros… Tovább olvasom