Délmagyar logó

2017. 01. 20. péntek - Fábián, Sebestyén -9°C | 0°C Még több cikk.

Még hírösebb

"Nagy harc folyik a turisták kegyeiért."
Ha valakinek így szombat reggel nem ugrik be, minek is a rövidítése a TDM, vagy éppen nem igazán érti, eszik-e vagy isszák a turisztikai desztinációs menedzsmentet, ne legyen lelkiismeret-furdalása. Két éve még Orbán Viktor is csak pislogott, mint béka a miskolci kocsonyában, a három betű hallatán.

A Baranya megyei Kémesen ülésezett 2013 tavaszán a kormány, ahol a megyei közgyűlés elnöke a turisztikai terveikről beszélt, többször emlegette a TDM betűszót. Orbán félbeszakította, és megkérdezte, hogy az meg micsoda. Megkapta a felvilágosítást. Ízlelgette, ízlelgette, aztán megkérdezte: „És ezt mi találtuk ki?" Egyik minisztere azt válaszolta: „Nem, de mi is tudunk hasonlókat." Kis magyar valóság a közelmúltból.

Szegeden is tervezik a TDM megalakítását, még vonzóbbá szeretnék tenni a várost a turisták számára, ami szerintem jó lesz azoknak is, akik ott élnek, és nekünk is, akik 10-20, 50-60 kilométerre lakunk, vagyis se turisták, se ott lakók nem vagyunk, csak kötődünk Szegedhez és szeretjük.

Szeretjük tavasszal a Széchenyi tér virágzó „tulipánfáit", nyáron a szabadtéri színházat, ősszel az álmaik megvalósításáért érkező egyetemisták látványát, télen pedig a karácsonyi hangulatot. Sokan randevúztak már a ló faránál, ittak az Anna-kút vizéből, csodálták a vadaspark lakóit, aggódtak az áradó Tisza miatt, megízlelték a halászlét.

A turisztikai szakemberek most olyan programokat is terveznek, amellyel minden évszakban odacsalogathatják a turistákat. Például huszárok adnának programot a városközpontban. Országszerte nagy harc folyik a turisták kegyeiért. Huszárokkal vagy nélkülük, szerencsére Szeged már így is hírös város. És nem csak azért, mert Tápéval határos.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vasárnapi dal

˝Ma már nem a csuhásokként fricskázzák.˝ Tovább olvasom