Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 14°C | 27°C Még több cikk.

Megfogadom, hogy...

"Egyébként érdekes, hogy az emberek többsége általában olyasmiket szoktak megfogadni, amik az orvosok tiltó és ajánlott toplistáját is vezetik..."
Azt mondja a Szegedi Nemzeti Színház igazgatója, nem nagyon érti, miért kell kipécézni egy napot az évből, amelyiken megígérünk valamit a következő évre, aztán úgysem tartjuk be. Székhelyi József kivételesen most mégis tett fogadalmat: azt fogadta meg, hogy soha többé nem tesz újévi fogadalmat.

A színidirektorhoz hasonlóan sokan mások is így gondolkoznak. Sőt vannak, akik az év utolsó napjaiban, vagy éppen december 31-én éjfélkor vele ellentétben még azt sem merik megfogadni, hogy nem tesznek fogadalmat.

Talán azért, mert még azt is megszegnék.

Egyébként érdekes, hogy az emberek többsége általában olyasmiket szoktak megfogadni, amik az orvosok tiltó és ajánlott toplistáját is vezetik: ne igyon alkoholt, sok kávét, ne dohányozzon, ne fogyasszon zsíros ételeket; próbáljon lefogyni, sétáljon sokat, mozogjon, kerülje a stresszes helyzeteket.

És egy idő után vagy akár azonnal mi történik?
Jószerivel semmi!

A jelentős jövedéki termékkel megfejelt élvezeti cikkek ugyanis a pörkölttel, gulyással, csülökkel továbbra is mindennaposak lesznek, a láb pedig hiába van mindig kéznél, a szükségesnél alig mozog többet.
Persze van ellenpélda is. A címlapon és néhány oldallal odébb éppen ma arról írunk, hogy a Mars téri palacsintás megfogadta, lefogy. A sándorfalvi asszony korábban is tett hasonló kijelentéseket, többnyire az óév utolsó napján, de egy idő után egyszer sem tartotta be, már az első napokban mindannyiszor feladta.

Kivéve most.

Lehet, hogy azért, mert nem december 31-én mondta azt, hogy megszabadul legalább 84 kilogrammtól, hanem nyáron? Lehet.
Az eredmény nála döbbenetes. Amikor elkezdte, már 184 kilót nyomott, most 56 kilóval könnyebb. De nem hagyja abba, 100 kilós akar lenni, addig meg sem áll.

Ez lenne a recept? Nem az óév utolsó napján kell megfogadni bármit is, hanem nyáron?

Jó, akkor fogadjuk meg, nyáron megfogadjuk, hogy...

Olvasóink írták

  • 2. Oláh Zoltán 2008. január 01. 22:57
    „Megfogadom, hogy újságíróként a jövőben nem fogok egyes emberek lejáratására, politikailag tőlem és kenyéradóimtól különböző véleményűek bemocskolására és az engem is eltűrő ország lakosságát érintő kormányzati arrogancia súlyát tollal kicsinyíteni.”
  • 1. suhym 2008. január 01. 00:38
    „Megfogadom, hogy minden jó magyar embernek boldog 2008-as évet kívánok.)))))))))))))))))))), ami ugye már nem is új, mert 34 perces.)))))))))))))

    suhym.)))))))))))”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Olcsóbb esztendő

"Meg vagyok én hibbanva? Az egész ország arról harsog, a romlás esztendeje közeledik, én meg… Tovább olvasom