Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Megnyugvás?

"Csak remélni lehet, hogy békét áhít ebben az országban – legalább a többség. Ezért ez a többség megnyugvással vette tudomásul a Fidesz tegnapi döntését arról, hogy elhalasztják a holnapi pesti nagygyűlést. De ez az állapot csak pillanatnyi."
Csak remélni lehet, hogy békét áhít ebben az országban – legalább a többség. Ezért ez a többség megnyugvással vette tudomásul a Fidesz tegnapi döntését arról, hogy elhalasztják a holnapi pesti nagygyűlést. De ez az állapot csak pillanatnyi. Mivel az egymással szembenálló politikai erők megint ellentétesen ítélik meg ugyanazt a valóságdarabot – hogy ugyanis legalább egy veszélyes helyzettel, utcai tömeggyűléssel kevesebb.

Bölcs döntés – hangzott szűkszavúan az egyik oldalról. Kövér László viszont az államot, a rendőrséget okolta tegnap, mondván, azért nem lehet megtartani a nagygyűlést, mert az állam és rendőrsége nem tudja szavatolni a résztvevők biztonságát. Ezt erősítve Orbán Viktor pártelnök azt emelte ki, hogy a rendvédelmi szervek nem akarnak tenni semmit a robbantással fenyegetők ellen, tehát egyetlen út maradt, a rendezvény lemondása.

A szavak hatását már délután lehetett tapasztalni, a bőrünkön, helyben. Oláh János szegedi Fidesz-elnök felindultan közölte, hogy párthíveinek fölháborodása nagy, elkeseredettek, úgy érzik, demokratikus jogaik gyakorlását akadályozza – a hatalom.

Pár órával később egy internetes portálon olvashatni, hogy a miniszterelnök vidékre küldte a gyerekeit.
Ennyit a megnyugvásról.

A szombati rendezvény elhalasztása normális lépés. De igaza van Dávid Ibolyának: csak az első.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy másik szomorú éjszaka

"Komor és baljós, kevéssé ismert éjszakája ez Szegednek, egész éjjel folytatódik a fosztogatás, a… Tovább olvasom