Délmagyar logó

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 18°C Még több cikk.

Meleg ellen

JEGYZET - "Egy jó kis kereszthuzat, mondjuk egy éjszakán át tartó leviszi reggelre 27,5-re."
Hogy bírod a meleget? – kérdezte egyik barátom együtt érzően. Klímás irodában dolgozik, majd onnan a klímás autójával hazamegy a klímás házába. Azt mondja: meghalna, ha 30 fokos lakásban kellene egész nap tengődnie. Pedig nincs is még 30 – csak 28. Egy jó kis kereszthuzat, mondjuk egy éjszakán át tartó leviszi reggelre 27,5-re. Teljesen jó. Még a vasalás is belefér az esti programba gutaütés nélkül.

Persze az ember most még nagyvonalú: nyár van, mi legyen, ha nem meleg? Bírjuk még a gyűrődést, szervezetünk egyelőre nem tiltakozik. De agyunk egy kis szegletében már ott motoszkál a kisördög: mi lesz velünk a következő két hónapban? Amikor már nem lesz elég a napi két tusolás, amikor a forróságból csak a melegbe megyünk haza nap mint nap, és túlhevült szervezetünk egy kis lehűlésért lázad – hiába. Így egyszer csak azon vesszük észre magunkat, hogy már a klímaárakat böngésszük.

Remek ellenszer forróság ellen – ajánlom mindenkinek. Aki meglátja az árakat, már nem is érzi úgy, hogy olyan kibírhatatlan lenne a nyár. Készülék, beszerelés, áramszámla – lehet osztani-szorozni, mennyire is van meleg. Persze így is valószínűleg eljön az a pont, amikor irigykedni kezdünk Ernőre, aki nulla fokban dolgozik, és a húsraktár hirtelen az év munkahelyévé avanzsál. Neki bezzeg nem kell klíma. Néhány munkatársa tán még panaszkodik is, hogy teljesen átfázik, mire hazamehet, ahol alig várja, hogy a zárószinti panelben végre kicsit felmelegedhessen.

De azért azt hiszem, nem cserélnék velük. Annál inkább a játszótéren egész nap vízipisztolyozó gyerekkel. Nekik sincs melegük, és olyan önfeledten csatáznak a szétázott pólóikban, hogy az ember tényleg kedvet kap hozzá. Én inkább ezt vezetném be hőségriasztás idején – utcán, munkahelyen egyaránt. Gyanítom, hasonlóan hatásos lenne, mint egy félóra a klímás irodában. Csak sokkal szórakoztatóbb.

Olvasóink írták

  • 2. halmai2 2012. június 21. 14:55
    „@kiokushyn: Szerinted mit reklámoz? A meleget? A túl drága klímát? A hűtőházas melóhelyet? A zárószinti panelt? Vagy a vízipisztolyozást?

    Szerintem ha valamit, akkor az utóbbit. Miért bej ez? Támogatom én is, tök tuti lenne néha revolvert rántani, eláztatni az összes kollégát és kolleginát. :)”
  • 1. kiokushyn 2012. június 21. 09:47
    „Ez akkor most egy kis reklámmal fűszerett szösszenet?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szesztilalom

"Talán hatásosabb lenne, ha mindenki egyszerűen csak tenné a dolgát." Tovább olvasom