Délmagyar logó

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -4°C | 4°C Még több cikk.

Mérlegelés

"Ezért döbbent meg, amikor tegnap végrehajtót és rakodókat küldtek rá. Feleségével együtt sírva fakadt, mire a hivatal egyébként határozott képviselője megkönyörült rajtuk, adott nekik 17 nap haladékot."
Ha jól emlékszem, az atlantai ötkarikás játékokon történt, hogy egy magyar bokszoló a hivatalos mérlegeléskor pár dekával átesett súlycsoportjának felső határán, mire a rendezők közölték vele, számára máris befejeződött a még el sem kezdődött olimpia – mehet haza.

A bokszoló és edzője, sőt a magyar delegáció egyik-másik vezetője nem értette, mi történt. Megszokták, hogy Magyarországon ilyen esetekre van megoldás, lehet mutyizni, mutyizással pedig sok mindent el lehet intézni. Még azt is, amit egyébként nem lehetne.

Mivel az olimpiát nem Magyarországon rendezték, a bokszoló mehetett haza.

És ez így volt rendjén.

A fenti történet jutott eszembe, amikor tegnap végrehajtók jelentek meg a szegedi Mars tér egyik legforgalmasabb pontján, a csarnok végénél, a piac és a buszpályaudvar határán álló fabódénál, amit le akartak bontatni, merthogy a hivatalos papírokon pavilonként emlegetett bódét engedély nélkül építették.

Nem mostanában, még 1973-ban. Már harminckét éve áll ott a Mézga édesség bolt! Amit a szegediek ugyanannyi ideje a tulajdonos neve után Bunkóczi-boltként emlegetnek.

Az egészben csak az a furcsa, vagy inkább magyaros, hogy az üzlet tulajdonosát nem harminckét éve szólították fel, hogy zárja be az üzletet és bontsa le az épületet, hanem idén nyáron. Majd utána többször is.

Bunkóczi Menyhért persze nem nagyon, pontosabban egyáltalán nem foglalkozott a hivatal fenyegetésével, nem is vette komolyan. Miért is tette volna, hisz nem most, hanem 32 éve esett át súlycsoportjának felső határán. Ezért döbbent meg, amikor tegnap végrehajtót és rakodókat küldtek rá. Feleségével együtt sírva fakadt, mire a hivatal egyébként határozott képviselője megkönyörült rajtuk, adott nekik 17 nap haladékot.

És ez így nincs rendjén.

Már csak azért sem, mert azok, akik hasonló cipőben járnak, ezután joggal mondhatják, ha neki megkegyelmeztek, nekünk miért nem.
Egyébként pedig mindenkinek boldog új évet!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötletelősdi

"Mert – vélné a jámbor polgár – ha már a privatizációban nem is értenek egyet, az… Tovább olvasom