Délmagyar logó

2017. 08. 19. szombat - Huba 20°C | 35°C Még több cikk.

Merre van az SZTK?

"Van annak némi pikáns stichje, hogy a több mint félmilliárdos adósságot felhalmozó szegedi rendelőintézetben Csenke László megbízott intézményvezető – egykori orvosigazgató – vizsgálódik korábbi főnöke, Gaál István és Perjési József gazdasági igazgató ügyében."
Van annak némi pikáns stichje, hogy a több mint félmilliárdos adósságot felhalmozó szegedi rendelőintézetben Csenke László megbízott intézményvezető – egykori orvosigazgató – vizsgálódik korábbi főnöke, Gaál István és Perjési József gazdasági igazgató ügyében. Elképzelhetjük, ahogy Csenke megkérdezi Gaált:
– Te, Pista! Miért vettél fel 57 embert 2003 végén, amikor már jelezted az önkormányzatnak, hogy gondok vannak a működés finanszírozásával?
– De Laci, nem emlékszel? Ezt te javasoltad!
– Én-e? Én? Na, nem!

Perjésit a 2005-ös könyvelésről faggathatja Csenke. Könnyű a dolga, mert könyvelés – az nem volt. Minek az egy két és fél milliárdos közintézményben?

És képzeljék, ők hárman – a menedzsment. Most is. Gaál immár tanácsadóként, de még mindig ott... Reggel megfőzi nekik a kávét Gizike, majd szorgosan konszolidálnak. Mivel a válságmenedzser (biztos) rájuk szólt, már valós adatokat küldenek a városházára. Ahol eddig – úgy tűnik – azt sem nagyon tudták, merre van a nagy SZTK. Görög Tibor februárban járt arra. A városi főorvos egy puskaporos hangulatú érdekképviseleti fórumon – ahol elhangzott, hogy 450 millió forint az intézmény adóssága – annyit bírt mondani: az önkormányzat azon van, hogy jobb munkafeltételeket teremtsen a dolgozóknak. Slussz, passz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ideológiák békéje

"Szentségtörő szavak következnek most: nekem se higgyenek! Azok se, akik eddig hittek. Én se hiszek… Tovább olvasom