Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -7°C | 3°C Még több cikk.

Mi vár még rá?

"Fekszik a nő a mentőben, és iszonyú fájdalmat érez. Kicsorduló könnyeitől már vizes a ruhája. De nem a törött bokája miatt érez tompíthatatlan fájdalmat. Ugyan! Mondja is: a lelke fáj. Bár vannak körülötte, mégis úgy tűnik, inkább magától kérdezi, mint másoktól: még mi vár rá ebben az életben?"
Fekszik a nő a mentőben, és iszonyú fájdalmat érez. Kicsorduló könnyeitől már vizes a ruhája. De nem a törött bokája miatt érez tompíthatatlan fájdalmat. Ugyan! Mondja is: a lelke fáj. Bár vannak körülötte, mégis úgy tűnik, inkább magától kérdezi, mint másoktól: még mi vár rá ebben az életben?

Az asszony, Bogosné Papp Edina fájdalma érhető. Több mint egy éve elrabolták a kisfiát. A Törökországba kicsempészett Karcsikát 2004. július 11. óta nem is látta. Egy anyának ez szörnyű csapás. Még akkor is, ha az emberrabló a gyermek apja, az a férfi, aki előzőleg két évig nem is törődött sem vele, sem a kisfiúval.

A Papp és a Bogos család milliókat költött a gyermek felkutatására. Lakásukat úgy alakították ki, mintha Karcsika velük lenne. Van külön szobája, az ágy mellett íróasztal, rajta számítógép, szekrény a ruháival. Mintha velük élne.

Közben Bogos Attilának és Papp Edinának született egy kisfia. A gyermek érkezése azonban nem tompította az asszonyban a vágyat, hogy bármi áron visszaszerezze nagyobbik fiát. Nincs olyan fórum, ahová az elmúlt tizennégy hónapban ne fordult volna. Sokszor megalázkodott, számtalanszor megalázták. Még azt is közömbösen fogadta, hogy a magyar állam visszaköveteli tőle az elmúlt tizennégy hónapban Karcsika után kapott családi pótlékot. Ha lesz miből, visszafizeti.

A magyar és a török bíróságok megállapították, Karcsikának az anyjánál van a helye. De hiába, az uniós tagságra ácsingózó törökök semmit sem tesznek, hogy az ítéletet a megfelelő szervek végrehajtsák. Az anyának kell kéthetente Isztambulba utaznia, hogy becsöngessen egy házba, ahol a fiának kellene lennie – de nincs ott.

Miközben Papp Edina élni akart a jogával, és szombaton szeretett volna találkozni a fiával, Isztambul belvárosában, a nyílt utcán megtámadták. A rablótámadás eszébe juttatta az elmúlt hónapokban őt és ügyvédjét ért életveszélyes fenyegetéseket. Az ismeretlen telefonáló azt üzente nekik, ha nem adják fel, kiirtja mindkettőjük családját. Nincs bizonyíték arra, hogy összefüggés lenne a fenyegetések és a támadás között. De az elmúlt hónapok történései alapján gondolni lehet erre!

Fekszik a nő a mentőben, és iszonyú fájdalmat érez, csorognak a könnyei. Azt kérdezi, ha súlyos sérülései miatt hetekig nem tud lábra állni, ki fogja a hét hónapos kisfiát ellátni? Ki meri Karcsikát keresni?

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A képkorszak tankönyve

"Lehet valami ösztönző egy kormányzati ciklus utolsó időszakában: az Oktatási Minisztérium negyedik… Tovább olvasom