Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Milliárdos álmok

"Azt mondom, hogy aki megüti a főnyereményt, az tartsa is meg!"
Szinte nincs olyan szerencsejátékot kedvelő határon innen és túl, akit ne mozgatna meg minden idők második legnagyobb lottóötös-nyereményének lehetősége. A 3 milliárd forintnyi pénzhalom képe ott lebeg diákok, családanyák és családapák, kisnyugdíjasok álmában. Már az is boldog, aki rá gondol. Előkerültek spórolt pénzecskék, kinyíltak a vastagabb pénztárcák. A bankók átalakultak lottószelvényekké, most kétharmaddal többet adnak föl, mint amennyit általában. Rajtuk az előző este megálmodott számok, vagy azok, amelyeket máskor is, állandóan megjátszanak a fogadók. Még akkor is, ha a gyerekek, családtagok születési időpontjaival három évtized alatt legfeljebb egy kettest sikerült elérniük.

Azt mondom, hogy aki megüti a főnyereményt, az tartsa is meg! Mindegy, hogy amúgy is van mit a tejbe aprítania, vagy a hónap második felére már csak parizerre futja neki. Ugyanis a saját pénzét és szerencséjét kockáztatta, abban a tudatban, hogy mindkettőt jó eséllyel bukja majd el.

Hallani, hogy sokan azt javasolják, ha már ilyen gazdag lesz valaki, adja a pénzt az árvízkárosultaknak. Kíváncsi vagyok, hogy akik ezt akarják, maguk is ezt tennék-e. Komolyan? Vagy még arra sem voltak képesek eddig, hogy legalább felhívják az adományvonalat? Merthogy más pénzével mindenki könnyen gazdálkodik!

De semmi sem biztos még. Csak az az egy, hogy a 3 milliárd sorsa a mai húzáson beteljesedhet. Remélem, Fortuna istenasszony helyesen dönt: olyannak juttat a számomra felfoghatatlan összegből, aki azzal okosan gazdálkodik majd. Hogy legalább egyszer az életben egyetlenegy álom tényleg valóra válhasson ebben az országban! Ha pedig most nem lesz senkiből lottómilliárdos, akkor mindenki nyer: álmodhatja tovább édes álmait...

Olvasóink írták

 • 3. jq 2010. június 28. 11:24
  „Vagy a bíróságra...”
 • 2. mazsolaszolo 2010. június 27. 21:27
  „A nagy pénz nem csak nagy irigység és indulatok forrása, de hatalmas felelősség, tudni kell élni vele. A legtöbb lottómilliomos pár éven belül éppen olyan szegénnyé lett, mint amilyen a pénz megnyerése előtt volt, ha nem rosszabbá. És nagy stesszel is jár.

  Forrest Gump egy aranyos film, szeretem. Abban mondja a billiárdos Forrest, hogy "a mama szerint csak egy egy kis gazdagság kell az embrnek, a többi csak arra való, hogy mutogassa másoknak".
  Az egyébként jókora agresszió mások felé, ha bárki más meg akarja modani, hogy ki mit csináljon a pénzével. Mondja csak meg magának, hogy mit csináljon a sajátjával és ossza csak szépen be a magáét. Hogy kinek honnan van pénze és mennyi, az magánügy. Senkire sem tartozik, max. az adóhatóságra.”
 • 1. Leonszió 2010. június 26. 20:47
  „Telhetetlen, kapzsi és még sorolni lehetne, hogy milyen is az a sok ember, aki csak akkor indul el lottót venni, ha több milliárd a nyeremény.(Persze a szerencsejáték Rt-nek, nagyon tetszik ez a lottó hiszti!) Soha nem értettem, miért nem elég "csak" néhány száz millió? Aki csak a pénzben keresi a boldogságot, nem hiszem hogy megtalálja. Vagy legalábbis nem véglegesen.
  Na de szaladjon csak mindenki a sok pénz után, Én kevesebbel is beérem és megpróbálok egy átlagos nyugodtabb életet élni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Távolodó nyugdíjkorhatár

"A munkáltatók abban a pillanatban szeretni fogják az idősebb dolgozóikat is, amint megéri nekik." Tovább olvasom