Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 24°C Még több cikk.

Mindenki számol

"A befektetőn és néhány maroknyi szentesin kívül nagyon kevesen bíznak abban, hogy gazdaságos ötcsillagos szállodát építeni ebbe a kisvárosba."
A befektetőn és néhány maroknyi szentesin kívül nagyon kevesen bíznak abban, hogy gazdaságos ötcsillagos szállodát építeni ebbe a kisvárosba. Én sem bízom, viszont drukkolok Szentesnek és a vállalkozónak, sikerüljön neki, bizonyítsa be országnak-világnak, tud ilyet építeni, s képes a szálloda falain kívül is olyat adni, hogy elégedett legyen a vendég. Jó gyógyszer is lenne ez a már lassan kóros össznépi pesszimizmusunkra itt, a déli végeken. Amelyre egyébként megvan minden okunk – a szállodaipar, a vendéglátás területén is találunk jó néhány elkeserítő példát a közelmúltból.

Itt van mindjárt Szeged elvitathatatlanul legimpozánsabb sebhelye, a Régi Hungária vagy Kass Szálló, amelyről néhány éve nyilatkozta a tulajdonos befektető társaság első embere, hogy exkluzív, négycsillagos szállodaként újul majd meg, s hogy ehhez pályázati pénzre is számítanak. Nincs ezzel semmi probléma, a tulajdonos számol, hisz nem ellensége saját pénzének, s tisztán önerőből valóban túl nagy falat lenne. De azért már nagyon várjuk, hogy történjen valami.

Azután kerülgetjük egy ideje a bezárt Royal Szállót is Szeged szívében – ennél beljebb már nem lehet hotel a városban –, és még fogjuk is egy darabig, úgy hiszem. Igaz, busszal gyakorlatilag megközelíthetetlen, mégis van annyi pénz, hogy exkluzív szállodát varázsoljon belőle tulajdonosa. Van annyi pénz, de valószínűleg nem neki, így inkább számol, és egyelőre nem kezd bele az átépítésbe. Csipkerózsika-álmát alussza az épület éppen úgy, mint szomszédságában az egykor legendás vendéglátó-ipari egység, a Hági.

Nem is olyan régen nyílt egy exkluzív étterem Szegeden, a Boleró, ahol nem sok sót ettek meg az alkalmazottak – merthogy nem sok ételt ettek meg a vendégek. A város egyszerűen nem tudta eltartani, a tulajdonos pedig számolt, s rövid úton lakatott tett rá.

A szentesi szálló befektetője is számol, minden bizonnyal van nyugodt tőkéje, s megelégszik a hosszabb megtérülési idővel is. Nem ismerem, így nem is tudhatom, hogy számolatlan-e a pénze, de ha nem, akkor előbb vagy utóbb ő is elkezd számolni.
Optimista variáció szerint a profitot...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Viruló vírusok

"Hantavírus vitt halálba egy német orvostanhallgatót – mondják, de erről a gyilkos élősködőről… Tovább olvasom