Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Mindszenti tilitoli

"Tragikomikus, ami Mindszenten történik. A fordulatban gazdag eseményeket követve olykor olyan, mintha egy régi Nóti-, avagy Kellér-kabarét látna az ember, csak éppen nem kacag rajta. Pláne nem a helybeliek, akiknek bőrére megy a játék."
Tragikomikus, ami Mindszenten történik. A fordulatban gazdag eseményeket követve olykor olyan, mintha egy régi Nóti-, avagy Kellér-kabarét látna az ember, csak éppen nem kacag rajta. Pláne nem a helybeliek, akiknek bőrére megy a játék.

Az őszi választásokon a korábbi polgármester, Zsótér István lett a befutó, ám a testületből a kisebbség áll mellette, az ellenzék alkotja a többséget. Így valóban nehéz kormányozni. Erről a rendszerváltás utáni első szegedi polgármester, Lippai Pál tudna hosszasan mesélni, mert ő is hasonló cipőt taposott. Mégis sikeres tudott lenni, kompromisszumok árán szót értett az ellenzékkel, még akkor is, ha történtek látványos, zajos és emlékezetes jelenetek a közgyűlésen.

Zsótér nem tudta saját jelöltjét alpolgármesterként elfogadtatni, helyette megbékélt ellenzéke emberével. De azt már nem viselte el, hogy távollétében aláírjon helyi rendeleteket, vélhetően olyanokat is, amelyek nem voltak a polgármester ínyére. Ellenzéke is megéri a pénzét: amíg Zsótér táppénzen volt, kipaterolták saját irodájából, megalázó módon levitették bútorait a mosókonyha melletti helyiségbe. Elképzelem, hogy a szegedi vagy a vásárhelyi polgármester – isten ments, így legyen, csak a példa kedvéért írom – egy hónap betegszabadságra kényszerülne, közben a szobáját kiürítenék, a portásfülke mellett kínálnának neki helyet visszatértekor. Igaz, ők nem is kisebbséggel a hátuk mögött vezetik a testületet. Ám elképzelhetetlen lenne a hasonló eset egy normális cégnél, vállalatnál is. Meg az is, hogy a főnök távollétében megálljon az élet, ne legyen olyan ember, aki helyettesíti, aláír fontos iratokat.

Ha valaki beteg, akkor kezeltesse magát, joga van hozzá. A mindszenti első embernek vérnyomás-problémái voltak, ezért az esztendő 43 napját táppénzen töltötte, 57-et munkával, 13 napot szabadságon. Jelenleg a Balatonnál pihen. Persze, ehhez is joga van. Ha összeadjuk a számokat, akkor 57-56 a munkanapok javára.

Leginkább azért kár az elfecsérelt hetekért, hónapokért, mert a kisváros egy csomó lehetőségtől elesik, eleshet. Mindszenten csatornázni kellene, de nagyon. Ahhoz pályázni és nyerni kellene, de nagyon. Elavult a település vízhálózata, a gondozási központ gondjait is orvosolni kellene. Az önkormányzati munka meg nem igazán halad, mert a polgármester gyakran nincs, nem engedi helyettesének az aláírást, ha meg van, akkor nem jutnak egyetértésre az ellenzékkel.

Mindszenti tilitoli. Vajon meddig játsszák még ezt a játékot?

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Előítéletek

"Szomorú vagyok, mert tudván tudom: majdnem mindegy, mit írok alább. A két ellentétes táborba… Tovább olvasom