Délmagyar logó

2018. 09. 18. kedd - Diána 13°C | 27°C Még több cikk.

Mit érdemel?

JEGYZET - "Akik gyerekeket, nőket bántanak, azokra rászállnak a nehézfiúk."
Alig telik el hét, hogy ne hallanánk hírt mostanában olyan szexuális bűncselekményekről, amelyeknek gyermekek, fiatal lányok az áldozatai. Az ember csak kapkodja a fejét, hogy micsoda aberrált világban élünk.

Hogy tehet ilyet bárki is? A 16 éves lányt bedrogozták és öten erőszakolták meg. Nemrég tartóztattak le egy fóti férfit, aki egy 5 és egy 13 éves kislányt erőszakolt meg. Hajdú-Biharban egy úgynevezett apa kényszerítette a 12 éves lányát, amit le is fotózott. Most ült vádlottak padjára az a másik apának nevezett lény is, aki begyógyszerezte, úgy erőszakolta hosszú időn át a 13 éves lányát. Szegény kislányt teherbe is ejtette. A közelmúltban nem jogerős ítélet született egy 7 éves kislányt megerőszakoló férfi ellen. A bicskei gyermekotthon vezetője ellen is vádat emeltek. Csak azért nem írok jelzőket az elkövetőkre, mert azok nem tűrnék a nyomdafestéket. Az interneten a kommentelők azonban nem fogják vissza magukat. Kasztrálással, kényszermunkával is büntetnék az erőszak elkövetőit. Abban is reménykednek, hogy a börtön falai között jön majd el az igazi büntetés. Akik gyerekeket, nőket bántanak, azokra rászállnak a nehézfiúk.

Azért az elgondolkoztató, hogy gyilkosoktól, rablóktól várják a bírói ítéleten túli igazságszolgáltatást. Tíz-húsz év börtönnel tényleg nem fizetnek meg a tettükért, miközben sok esetben jobb étel kerül az asztalukra, mint sokunknak.

Rómában sem jobb a helyzet. Tíz nap alatt három nőt is megerőszakoltak. A város polgármestere, aki nő, a törvények szigorítását szorgalmazza. Erről szerintem nálunk is el kellene gondolkozniuk a törvényalkotóknak. Most nyolc új börtön épül Magyarországon. Sajnos szükség is van rájuk. Azért remélem, nem lesznek túl kényelmesek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mint az arany

JEGYZET - "Megfizethetetlen, ezért aztán nem is fizetik meg" Tovább olvasom