Délmagyar logó

2017. 04. 27. csütörtök - Zita 10°C | 24°C Még több cikk.

Mit kíván a magyar nemzet?

"Teljes, kivonulások, ordibálások, alvások, káromkodások és kongó padsorok nélküli országgyűlést"
A forradalom az ember igénye, hogy a dolgok megváltozzanak, mégpedig nem is akárhogyan, gyökeresen, radikálisan, szépen. A forradalom mindig fiatal, vakmerő, és képtelen megöregedni. A forradalom csak rövid ideig fenntartható állapot, mert nem kíván törődni részletekkel. A forradalom mindig képes üzenni a jövőnek, egy adott kornak. Vajon mit üzen nekünk ma március 15-e? Mert üzen, bizonyosan. Ezért hát megnéztük, mit kívánna ma a magyar nemzet.

1. Erős és kulturált közszolgálati médiumokat, tévéelnököt, új, az igényeknek megfelelő tévészékházat, magyar televíziós játékfilmeket!

2. Hatékonyabb minisztériumokat, kisebb apparátust, és talán nem kellene jutalmakat osztani, új autókat venni kritikusabb gazdasági pillanatokban.

3. Teljes, kivonulások, ordibálások, alvások, káromkodások és kongó padsorok nélküli országgyűlést, valamivel kevesebb képviselőt, kisebb és olcsóbb parlamentet.

4. Törvény előtti egyenlőséget, a társadalmat megrázó perek – Olaszliszka, Zuschlag-ügy – mihamarabbi befejezését, mert az állampolgár némiképp nonszensznek érzi, hogy bizonyos eljárások négy-öt évig is elhúzódnak. Vajh miért?

5. Nemzeti őrsereg? Igen, a Gárda menjen haza, és vegye le a feketét! (Ahogy a nép mondja: a Gárda is „monnyon le!") Nyugodtabb, kellemesebb, barátságosabb, békésebb országot!

6. Adócsökkentés, hát persze!

7. Működőképes programokat a szegénység, a gettók, a nyomortelepek fölszámolására, a hajléktalanok felemelésére, az általános életkörülmények javítására!

8. Esküdtszék! Igen, de talán nem ártana az ügyészségek, bíróságok, s egyéb törvénykezési és végrehajtási szervek politikamentessé tétele sem.

9. Persze, hogy erősebb forintot, a gazdasági világválság azonnali megszüntetését, jólétet, virágzást.

10. Ez maradhat: a katonaság esküdjön meg az Alkotmányra, magyar katonáinkat ne vigyék külföldre, a külföldieket vigyék el tőlünk.

11. Politikai foglyok? Igen, a rasszizmus, az antiszemitizmus, a sovinizmus felszámolása, a szolidaritás érzésének erősítése, a demokratikus érzület elsajátításának lehetősége már óvodáskortól! A nemzeti szimbólumok használatának szeretetteljes, áhítatos, ironikus, nem kirekesztő használata!

12. Erősebb kulturális és gazdasági kapcsolatokat a szomszédos országokban élő magyarokkal, s lehetőleg nem megosztani őket, ahogy az megtörtént a magyar társadalomban.

Olvasóink írták

 • 20. StatusQuo 2009. március 24. 10:34
  „Darvasi úr! Az utolsó 7 kommentet érdemes volna kinyomtatni! Lenne felháborodás.Théseus?”
 • 19. StatusQuo 2009. március 19. 11:25
  „Théseus! Azért nemkell elbujdokolni!”
 • 18. StatusQuo 2009. március 17. 19:29
  „Javitok:méretarány helyesen1:2.Aláirta:Pintér Sándor ORFK sk”
 • 17. StatusQuo 2009. március 17. 16:49
  „THESEUS! Pontosan az történt amit vártam.,nemtudod de hoy utána se tudsz nézni az internet világában ezbizony szegénységi bizonyitvány!Na ecsém: a magyar zászló 2:1arányú vizszintesen 3X1/3 arányú piros fehér zöld szinből áll! Cimer nélkül! EZ A HIVATALOS HA TETSZIK HA NEM! Az ugyanilyen de középen cimeres pedig a erdélyi vagy külföldön élő magyaroké HA TETSZIK HA NEM! Wazze ezzel adátummal ilyet irni egy vélhetően felnőttnek! Tiltakozásul a kormány ellen a 13pontban felsoroltak FIDESZES kötődésűek az utóbbit használják csak senkinek nemtünt fel mert tricolorban elég szar a tudásunk.,pontosabban a tied! HA FELAKARSZ JELENTENI ÁLLOK ELÉBE! VAN INTERNETES CIM.”
 • 16. theseus 2009. március 17. 14:58
  „az Országgyűlés elfogadta a nemzeti jelképek használatáról szóló törvény módosítását, melynek értelmében 2000. augusztus 20-tól a közintézmények épületén vagy az épület előtt a nemzeti zászlót állandó jelleggel ki kell tűzni.”
 • 15. StatusQuo 2009. március 16. 21:44
  „THESEUS! Na olvasd el mégegyszer valamit nemakarsz vagy nemtudsz érteni!Légyszi ird már le hogy milyen a magyar zászló mert én tudom! Egyébként nem arra gondolok.Az nemtünt fel hogy a biróságokat is emlitettem?”
 • 14. theseus 2009. március 16. 19:24
  „StatusQuo:
  Viccelsz? Vagy nem tudod, hogy minden közintézményre kötelező kitenni a magyar zászlót, így az iskolákra is? Vagy arra gondolsz, hogy azok, akik mégsem teszik ki, azok mind kormánypártiak? Szerintem általában csak hanyagok.

  Darvasi kitüntetéséhez egyébként gratulálok. Remélem, csak a szépirodalmi munkásságának szólt, nem a politikai elkötelezettségének.”
 • 13. StatusQuo 2009. március 16. 11:14
  „Darvasi ur! A 11pontban emlitett nemzeti szimbolum önnek pontosan mit jelent például a zászlót illetően? Mert mindenki tudja hogy azon közintézmények amelyek a cimeres zászlót rakják ki azok FIDESZ érzelműek.,pl: Deszki Orvosi rendelő,Ujklinika, Kálvária téri TVstudió,JATE "lófarára néző épülete,ATIVIZG székház,Nemzeti Szinház..... a Biróságokat NEM emlitem mert ők használhatják!”
 • 12. madártej 2009. március 16. 10:33
  „1., -Gyurcsány, takarodj!”
 • 11. theseus 2009. március 15. 15:01
  „Tudom, én is tanultam. Az én 13. pontomat nyugodtan veheted elsőnek is, csak nem szántam márciusi kiáltványnak. Nyilván kiderül belőle, hogy nem feltétlen értek egyet Darvasi 12 pontjával, még ha egyik-másik jól hangzik is.

  Darvasi 1. pontja egyébként annyiban korrekt, hogy a közszolgálati médiumokról ír, a DM pedig nem ilyen, hanem egy nyilvánvalóan baloldali magán/üzleti kiadású lap. A gond csak az, hogy Szegeden ez az egyetlen városi/megyei napilap.”
 • 10. achilleus 2009. március 15. 14:36
  „theseus, az eredetiben a legelső pont követeli a cenzúra eltörlését és a sajtószabadságot. Talán nem is véletlenül a legelső.”
 • 9. theseus 2009. március 15. 13:48
  „13. Sajtószabadságot. Valódi, kiegyensúlyozott tájékoztatást és felelős újságírást, a hatalom ellenőrzését. Nem ilyen szervilis napilapot és újságírókat, amelyik ezt a mostani gátlástalan, hazug és országromboló kormányt a hatalomba segítette, és minden eszközzel ott tartja.”
 • 8. Mignon 2009. március 15. 03:47
  „Csak egy gondolatra kedves D. Laci!

  Tudod, en egy "öreg foszer" vagyok. Regimodi--lehet.
  Nekem, az "Ujsag", SZENT !!!
  A "Sajtohaz", több, mint 10 templom összeveve!

  A tavolbol irok, de ha az "Ujsagot" kezben tartom, eredetiben,
  mintha ujja születne az ember!

  A "Delmagyarorszag", az EN lapom!!!!!!!!
  Szidjak balrol, jobbrol, nem erdekel.

  A DM= multom es jelenem!
  Es, a jövöre is megtartom!!!

  Bocs, ha hosszu voltam. De, öszinte!!”
 • 7. Mignon 2009. március 15. 03:26
  „Kedves Darvasi Laszlo!

  A cimben feladott kerdesedre valaszolva,
  ahogy en ismerem Nemzetemet, a "kivansagokhoz" több kilometer nyomdai papir
  (mint regi nyomdasz), es vagy 10 computer kellene!!!

  Nekem, mint egyszerü volt Delmagyar nyomdasznak (akkor meg a Korzon voltunk),
  csak egy kivansagom lenne:

  "Bekes együtt eles!"!

  Szia”
 • 6. flexsnake 2009. március 14. 21:48
  „4. túl sok sci-fit nézel :D
  holnap vörös csillagot tűzök ki mert azt lehet. Ha valakinek problémája van ezzel akkor majd Brüsszelben mondja az okosoknak :D

  5. Még mindig nem vagyok vagyonőr sem :D Más valami?
  Majd hétfőn fogsz csodálkozni de nagyon :D”
 • 5. fazer 2009. március 14. 21:36
  „#2 Kis barkácsgép!
  Érthető a frusztráltságot, hiszen tescós vagyonőrként téged nem hívtak a "nagy meccsre" Pestre, így jártál. De tévében láthatsz majd "csőcseléket", nyugi a tévét leköpheted, az nem üt vissza.
  Miután letörölted a habot a szád széléről, olvasgass:

  "Nem adjuk át városunk utcáit senkinek" - Toroczkai és Budaházy 15-i hívogatója
  Hazafiak!
  A ,,weimari" köztársaság haláltusáját vívja. Csúfos kudarcot vallott az országirányítás minden területén, és most egyetlen Istene, a pénz is elfordult tőle, és számos egyéb válsága mellé felsorakozott a pénzügyi válság is.

  A legszörnyűbb rémálom lenne, ha úgy járnánk, mint Argentína, ahol a teljes összeomlás után évekkel később is ugyanaz a tehetségtelen, alkalmatlan politikai elit szerencsétlenkedik, és az ország vergődik. Nekünk nem szabad hagynunk, hogy ide jussunk, és az összeomlást ne egy teljes megtisztulás és rendszerváltás kövesse! Nem szabad hagynunk, hogy az országunkat többszörösen tönkretevő vérszívó gazemberek megint túléljenek. És ha eljön a pillanat, nekünk kell megadni nekik a kegyelemdöfést. Ezért soha nem lankadhat éberségünk!

  Közeledik március 15-e. Megint hallani fogjuk mindenhonnan, hogy méltóságteljesen kell ünnepelni. De mi nem feledhetjük, hogy minden nap, amit ,,méltóságteljességgel" töltünk a jelen helyzetben, az szemen köpése megelőző korszakok hazafias nemzedékeinek, akik nem haboztak akár fegyvert is fogni azért, hogy legyen magyar jövő. Hát még egy ilyen nap, amikor ´48-as hőseinkre emlékezünk, ez szinte parancs kell legyen számunkra, hogy ne hagyjunk nyugtot a nemzetvesztő gazembereknek!

  Persze a nagybetűs NÉPünk megmozdulása ki tudja meddig várat még magára, és lehet, hogy - akárcsak tavaly október 23-án - most is megint csak a legkeményebb hazafiak néhány ezer fős csoportja lesz, aki borsot mer törni a hatalom orra alá. De ez nem lehet indok számunkra a tétlenséghez! A hatalom törvényt szigorított ellenünk, hogy elvegye a kedvünket a szembeszállástól, de ez minket nem tántoríthat el. (Ebből is látszik, hogy az összeesküvés-gyártók zagyválásaival ellentétben nemhogy nem kell a hatalomnak a ,,balhé", hanem kifejezetten irtózik tőle. Nem csoda, hiszen egyszer egy ilyen ,,balhé" végén még a lámpavason himbálózva találhatja magát.)

  A nemzeti ellenállásnak minden mozdulatával szembe kell szegülnie az országrombolók akaratának. Ha úgy adódik, természetesen harcolunk, nem félünk a hazánkat bitorlók ávós hadától, de ha éppen nem, akkor is tántoríthatatlannak kell velük szemben lennünk, nem lehet elfogadnunk a ránk kényszerített jogszerűtlen intézkedéseket, hiszen ettől szoktak vérszemet kapni. Ami őket bosszantja, azt mi csináljuk, meg kell keserítsük az életüket (addig is, amíg tart), mert ők is ezt teszik a miénkkel! Felkészülteknek kell lennünk a jogainkból, és azokért körömszakadtáig ki is kell állnunk, még akkor is, ha jogtipró módon elvisznek, előállítanak érte. Nem számít. Semmit nem ismerünk el, mindenért panaszt teszünk, és feljelentjük őket. Ezért van a Nemzeti Jogvédő Szolgálat, hát hajrá, mindenkinél legyen ott a telefonszámuk. Arról a rendőröket mentegető okoskodásról pedig, hogy ,,nem a rendőrség tehet a dolgokról, nem ők az ellenségeink" annyit, hogy ők az országrombolók egyetlen támaszai, ha ők nem szolgálnák a rossz ügyet, már híre-pora nem lenne Gyurcsánynak.

  Szóval nem akarják a hazaárulók, hogy meg legyenek tojással dobálva? Rendben, akkor mindenkinek elemózsiás táskával kell aznap Budapestre érkezni, benne tojás, sonka, szalonna, kenyér, hagyma, paprika, kinek mi az ízlése. Ez nem tilos! És meglátogatjuk Demszkyt is, meg akit csak lehet, és közben falatozunk, mert éhesek vagyunk, és ha úgy adódik, ,,megkínáljuk" őket is, mert hátha ők is éhesek. És üvöltünk, és fütyülünk, mert jogunk van hozzá.

  A rendőrség nem akarja, hogy el legyen takarva az arcunk? Jól van, akkor mindenki csuklyában, vagy sállal, vagy betyárkendővel közlekedik aznap, mert SEMMILYEN JOGSZABÁLY NEM TILTJA! És mindenkinél van szűrőmaszk és védőszemüveg a könnygázhoz, meg kesztyű, mert EZT SEM TILTJA SEMMI! És ha igazoltatnak csak úgy - mert lesz ilyen bőven -, nem engedjük, hogy elvegyék ezeket tőlünk (ha mégis elveszik, panaszt teszünk, balhézunk), és nem engedjük, hogy igazoltatás alatt videózzanak minket, mert ehhez NINCS JOGUK, hátat fordítunk a kamerának, bármivel is fenyegetnek.

  Március 15-én minél többünknek együtt kell mozognunk egész nap, ne veszítsük el egymást szem elől. Aki tud, már délelőtt tízkor legyen ott a Múzeum körút - Astoria kereszteződésnél. A Múzeum kertnél indítunk az állami ünnepségen, aztán jön a Petőfi-szobor Demszkyvel, ez után ki lehet ugrani a Hősök terére, ahol Gárda-avatás lesz (13 órától), majd délután fél négytől ötig a Jobbik van az Erzsébet téren.

  Ami fontos, délután öt óra harminckor gyülekezzünk a Szent István téren, a Bazilika előtt, ahol 2006. október 23-án délelőtt az első nagyobb tüntető tömeg is összegyűlt. A helyszín be van jelentve, és ott a helye minden igaz szívű magyar hazafinak, nincs mit vesztenünk, nincs hova hátrálnunk. És még valami! Nekünk mindig úgy kell készülnünk, hogy bármikor kitörhet megint a ,,cirkusz", és ha még egyszer eljön az, ami 2006 őszén volt, akkor nem lehetünk eszköztelenek a harcban. Mindenki tartalékoljon gyorsan elérhető helyen erre az esetre!

  Huj, huj hajrá, találkozunk március 15-én Budapesten, mert ez a mi városunk, és nem adjuk át az utcáit senkinek!

  Budaházy György

  Toroczkai László

  Zagyva György Gyula”
 • 4. legal 2009. március 14. 20:52
  „A magam részéről flexsnaket felküldeném holnap Budapestre, hogy kiélhesse eltitkolt vágyait, hogy jól odabasszon.... Hallom, hogy állandóan azt szavalja: "Hej, ha én is köztetek lehetnék szép magyar vitézek, aranyos leventék!"”
 • 3. achilleus 2009. március 14. 19:54
  „2. hozzászólás flexsnake 2009.03.14. 19:13
  Ahogy olvasgatom itt az amerikai demokratákat (például Obamát) van olyan érzésem, hogy ezek meg akarják dönteni gyurcsányit. Nem lehet, hogy ez a sok egyenruhás már a felmentő sereg??? :-)”
 • 2. flexsnake 2009. március 14. 19:13
  „1. Mindenki érdeke hogy az antimagyar csőcselék ne bassza szét a városokat.
  achilleus majd akkor járjon a szád ha kint az utcán a csőcselék szétbassza a fejed kockakővel, akkor örülnél még a készenlétben lévő rendőröknek.
  Azért van annyi rendőr most kint hogy védjen a csőcseléktől.
  Nem tetszik? Költözz el és vidd magaddal a többi barmot.”
 • 1. achilleus 2009. március 14. 17:38
  „Jó és aktuális kívánságlista. De szép is lenne!! Ezzel szemben ezt olvasom:
  2009-03-14 16:27
  Gyakorlóruhás rendőrök hemzsegnek a fővárosban
  Míg más napokon akár órákig sem lehet rendőrt látni a főváros utcáin, most szinte nem telik el úgy perc, hogy ne botoljanak a járókelők 6-9 fős rendőrcsoportokba Budapest belvárosában. A több száz, gyakorló ruházatba öltözött, kokárdát nem viselő rendőr láthatólag nem keres senkit, az egyenruhások sok helyütt csak a kirakatokat nézegetik. Ennek ellenére mindenütt legalább hat fős csoportokban járják a Belvárost és a nagyobb forgalmú tereket, főutakat. Rendőrségi mikrobuszok parkolnak a fontosabb közintézmények előtt is, ahol ugyancsak jelentős szintet ért már el a rendőri készültség, egy nappal a nemzeti ünnep megemlékezései előtt.
  HavariaPress

  Hogy is írták: A nagyméltóságú helytartótanács reszketni méltóztatott ....”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Például a víz

Az európai szolidaritás hozzásegítette a romokban heverő várost, hogy a jövő alapjait megteremtse. Tovább olvasom