Délmagyar logó

2017. 03. 25. szombat - Irén, Irisz 7°C | 14°C Még több cikk.

Ne verjük egymást, emberek

"Fogadni mernék, egy csomó „duplafenekű" írás születik, a gátlástalanok pedig nyakló nélkül ismételgetik: cigánybűnözés."
Közfeladatot ellátó személyt megütni – bűncselekmény. Magyarul: ne tessék megpofozni közterület-felügyelőt, rendőrt, mentőst, tűzoltót, stb. Tanárt. Ha a vásárhelyi asszony pofon ütötte a gyerekei tanárát (márpedig így volt, maga is elismerte), olyasmit csinált, amiért meg kell büntetni.

Ez eddig tiszta sor. Miért érdemel több szót a legújabb tanárverés mégis?

Mert a vásárhelyi ügy „duplafenekű". Az átkosban ezt a jelzőt érdemelték ki – például egyes színdarabok. Például Csurka István darabjai, aki már akkor írói munkásságának részeként politizált. Persze akkor még módjával, mintegy takarásban: ha valakinek volt füle hozzá, kihallotta a színpadról a rendszerkritikát, akinek nem volt füle hozzá, az maradt süket. Két okból sereglettek tegnap a médiamunkáshadak a vásárhelyi iskolába, ahol az atrocitás történt. 1. mert a „szimpla" tanárverés tényén túl az is érdekelte őket, hogy 2. a pofozó asszony – roma. A hisztériaérzékeny (vagy hisztériagerjesztő) médiamunkás rettentően ki van hegyezve mostanában mindkét témára, de bűnügyről lévén szó a pofozó asszony roma mivoltát persze csak módjával, mintegy takarásban firtatja. De azért fogadni mernék, hogy egy csomó „duplafenekű" írás születik, a gátlástalanok pedig nyakló nélkül ismételgetik: cigánybűnözés.

Tartozom egy vallomással. A napokban, amikor már a harmadik éjszakát töltöttem álmatlanul nyomasztó gondjaim-bajaim miatt, a konyhában föl-alá járkálás közben eszembe jutott: mi lenne, ha egyszer a rohadt életben én is elengedném magam, nekiállnék törni-zúzni, ütni-verni? Okkal-joggal, hiszen az igazságtalanság netovábbja, ami történik velem. A következő pillanatban láttam magam a kényszerzubbonyban, majd rabosítás közepette, majd szeretteim elrémült pillantásától övezve... Rövid úton lebeszéltem magam a törés-zúzásról.

De vajon eljön az idő, az igazságtalanságoktól és egyéb bajoktól terhes, amikor nem tudom már lebeszélni magam?

Isten óvjon minket – és magunk magunkat, bármilyen nehéz – az idegességünkben, elkeseredésünkben, fegyelmezetlenségünkben, gyűlöletünkben, kilátástalanságunkban, kitörő haragunkban, stb., stb. elcsattanó pofonjainktól. Gondolatban, szóban, tettleg kiosztott ütlegeinktől.

Olvasóink írták

 • 7. őrgróf 2009. október 10. 09:15
  „Az iskola egyik legjobb tanulójaként és kaptam néhány pofont (áldott emlékezetű Bakonyi Tanár Úrtól - is, aki ismerte, tudja mekkora pofonok voltak ezek!) és nagy valószínűséggel meg is érdemeltem. Egyetlen egyszer mondtam el otthon, két hatalmas pofont kaptam apámtól. Eszembe sem jutott megkérdőjelezni a jogosságukat. Érdekes módon vittem valamire: két diploma, néhány egyéb végzettség, és ezt nem önreklámozásként írom, hanem azért, hogy megértsék: IGEN IS, ÍGY IS LEHET - SŐT NÉHA KELL - NEVELNI!!!
  Szeretném, ha valaki mondjuk tíz évre visszamenőleg utána nézne, hogy hol, hány helyen és KIK vertek meg tanárokat, megalázva ezzel a diákjaik előtt, esetleg tönkretéve egy élet munkáját? (bár szerintem ez nem a tanárt, hanem az elkövetőt minősíti.) Én csak olyan esetről tudok, ahol az elkövetők egy kimondhatatlan nevű etnikumhoz tartoztak. Mondhatnám, TIPIKUS ...... -bűnözési forma.Kinek is kell ebben az országban és kitől félnie?
  A büntetés? Ugyan már! ( tegnapi példa a TV-ből: a rendőrre támadó románt 40.ooo ft-ra büntették. ( a tolmács díja 200.000 ft, az egyéb költségek kb 1 millió ft-ra rúgtak.
  Normális egy ország ez?”
 • 6. erdeic 2009. október 10. 08:56
  „A tanárt sajnálom, hiszen rendet kell tartania, de nincs rá semmilyen legális lehetősége. A cigány asszony viszont nem reagált egyedien, előfordul ez bárkivel manapság, amikor a jogaink ismerete erősen meghaladja a kötelességeink ismeretét. Ami a lényeg, hogy elindult a büntetőeljárás és reményeim szerint egy átlagos büntetést kap, ahol a származás és a szomorú gyermekkor nem alapozza meg a felmentést.
  Nemrég Budapest VIII. kerületben is egy 4-5 fős nemzetiségi csapat kergetett meg egy főiskolást, miközben "magyaroztak" (egyik késsel is hadonászott, a térfigyelő kamera szerint). A hír számomra itt sem az elkövetők származása (akik közül a cikk szerint minden felnőtt családtag priuszos), hanem az, hogy végre mind előállították a rasszista viselkedés miatt! Végre rájöttünk, hogy ilyen is van. Kapjanak ők is átlagos, a priuszt is figyelembe vevő ítéletet és lassan alakul a dolog.
  A kisebbségek "átlag feletti elkövetői bátorságát" két dolog erősíti: a magyar átlag feletti összetartásuk, és az, hogy a hatóságok és a bíróságok is gyakran összetévesztik a pozitív diszkriminációt a felmentéssel )vagy nem is érdemes ezzel foglalkozni hozzáállással). A pozitív diszkrimináció hosszú távon fontos dolog, de ahhoz együttműködésre alkalmas, emberi hozzáállású és kitartású alanyok is kellenek. Akkor lesz eredménye.”
 • 5. Mátrix 2009. október 09. 19:53
  „Egy (pár) pitiáner pofon meg verés között van némi küli.”
 • 4. Mátrix 2009. október 09. 19:53
  „Egy (pár) pitiáner pofon meg verés között van némi küli.”
 • 3. achilleus 2009. október 09. 16:27
  „Egyszer olvasnék már olyat, hogy roma nemzetiségű tanárt ütött meg egy "magyar", de még azzal is "megelégednék", ha egy roma. Vajon miért nem olvasok ilyet? Hol vannak a roma nemzetiségű tanárok?? Lesznek valaha ebben a nagy deszegregációs őrületben?? Kétlem. Rossz úton járunk, nem így kellene ezt csinálni. Erzsébet is csak a felszínt kapargatja, ettől függetlenül aggódását megértem, elég baj az, hogy ilyen állapotok uralkodtak el. Szebb --- álmokat kívánok! (a jövő is lesz majd valamilyen).”
 • 2. sima 2009. október 09. 13:18
  „Aki meg teljesen gátlástalan , az meg egyenesen szemet huny a cigánybűnözés felett. Mint a legtöbb Fővárosi képviselő , akik nem merték napirendre tűzni , hogy a cigány kisebbségi önkormányzat telefonszámlái meghaladták a nekik járó több milliós keretet. Elsikkasztották !! A képviselők pedig némák maradtak , nehogy rájuk nyomják a rasszista bélyeget.
  Azután , ott van Pásztor Albert Miskolc város rendőrkapitányának esete. Egyszer próbálta elmondani az igazságot ...nem is kapott érte dicséretet.
  Talán , meg kellene nézni milyen arányban vannak a bűntetés végrehajtási intézményekben a cigány elítéltek ,
  és nem fogunk meglepődni az eredményen. Egyértelmű lesz hogy ki nem mond igazat a témában.”
 • 1. Birodalmi 2009. október 09. 12:16
  „kedves szutsok erzsébet! sajnos nem egyedi eset a tanárverés, de bizony minden esetben cigány (vagy roma) az elkövetők! ez tény ami az újságírásba fontos. a médiumok eddig is agyonhallgatták a cigányok által elkövetett bűnügyeket! ez is tény: ittas cigány asszony kötekedett erőszakosan két fiatallal akik adtak neki egy pofont, azóta börtönbe ülnek 2 évet kaptak! hány cigány ül magyar verésért a börtönbe? egy sem!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bokros.hu

"A válás a valóságban meghiúsult, ám virtuálisan sikerült." Tovább olvasom