Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

Nem szentek

JEGYZET - ˝Lenne mit javítani az országimázson.˝
Két régi, kedves ismerős is megállított az utcán. Az egyik aggódva kérte, ne legyek már olyan dühös a kormányra. Vegyem tudomásul: nem szentek. A másik pedig arra figyelmeztetett: jobb lenne vigyáznom, mert ez nem az a világ, ahol csak úgy szabadon lehet szövegelni.

Ha nem akarok úgy járni, mint kedvenc újságírója, aki most búcsúzott el Debrecentől, és az országot is elhagyja, akkor maradjak a kaptafánál, írjak filmről, színházról, muzsikáról. Abból nem lehet nagy baj.
Orbán Viktort idézhettem volna, aki arra biztatta kereszténydemokratákat: Nem kell megijedni! Igaz, miniszterelnökünk fenyegető veszélyként „a liberális szekta főpapjait" emlegette, akik „egyre hangosabban követelik kiközösítésünket".

Bizonyára a szektás „főpapok" közé sorolja Bill Clintont és Barack Obamát is, mert a volt amerikai elnök pénzéhes hatalommániásként jellemezte, a jelenlegi pedig a civil társadalom olyan megfélemlítői közé sorolta Magyarországot, mint Egyiptom. Ha ez nem lett volna elég, a befolyásos gazdasági világlap, az Economist vérfagyasztóan vicces karikatúrát közölt Orbánról, amint az éj leple alatt maffiózóként a csatornalefolyóba söpri a demokráciát.

Lenne mit javítani az országimázson, de a magyar diplomácia új üstökösének villaügye közepette erre nemigen marad energiája. A CÖF viszont mozgolódik, az USA budapesti nagykövetségének írt nyílt levelükben a civilek vegzálását a Monika Lewinsky-botrányhoz hasonlítják: „A demokráciában működő jogi eljárások hasznos és kiváló példáját láthattuk, amikor az Egyesült Államokban fény derült a Watergate-ügyre, vagy éppen Clinton elnök fehérházi liezonjára."

A békemenetesek rögtön vették Orbán Viktor hétvégi üzenetét: „A politikai korrektség, amely a régi politikai világot meghatározta, valójában egy olyan taburendszer, amely megfoszt bennünket az őszinte, innovatív gondolkodás lehetőségétől." Az egyenes beszéd viszont szorosabbra fűzi az együttműködést.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szemétdolog

˝Mintha mindenkinek elege lenne.˝ Tovább olvasom