Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 30°C Még több cikk.

Nemzeti delírium

JEGYZET - ˝Mit szednek?˝
Én nem bánom, ha Ausztriához fogunk hasonlítani. De akkor ne álljunk meg a vasárnapi zárva tartásnál, és lehetőleg ne a bőrnadrágban jódlizásért induljon a következő társadalomformáló kampány, inkább a fizetések egy szintre hozásáért.

Kocsis Mátét is meg tudom érteni a drogtesztes javaslatával kapcsolatban. Az újságírókat tényleg nem ártana vizsgálni, elképesztő dolgok mehetnek például a Kutyák és Lovak Magazinnál. Politikusainkat figyelve pedig magam is gyakran fogalmazom meg a kérdést fennhangon, miközben a parlamenti tudósításokat tanulmányozom: vajon mit szednek?

Mintha nagyjából annyi kapcsolatuk lenne a valósággal, mint a Csillagok háborújának. Kósa Lajosnak köszönhetően például tudjuk, hogy az adótörvények elfogadása kapcsán csak azon nem gondolkodtak el, hogyan érinti ez majd az embereket, Kovács Zoltán szóvivőnek hála pedig az is kiderült, nem a kormány feladata, hogy számoljon.

Mondjuk nem csodálom, hogy a kamukétharmad kénytelen magát szórakoztatni – többek között a Lázár–Rogán–Kósa utódlási harc egyre elképesztőbb szivárogtatásaival –, hiszen politikai ellenfeleik továbbra is totális inkompetenciát mutatnak. Hogy mást ne mondjak, a Nemzeti Együttműködés Delíriumában az MSZP is felvette a fordulatszámot, lásd a hétvégi pártértekezletet, amelyen ki tudott derülni például, hogy „szembe kell nézni a múlttal", „önkritikát kell gyakorolni" és „reményt kell adni a reményteleneknek". Ha még bárkiben lett volna szemernyi kétség, megnyugtatom: ez a párt már nem is az intenzíven van – agyhalott.

Kósa Lajossal ellentétben én egy ideje erősen gondolkodom azon, hogyan fogja érinteni az embereket közügyeink elkeserítő állapota. Nem számolhatok be szívderítő eredményekről, de ezt a jódlitanfolyamon majd részletesebben is megbeszéljük, kedves olvasó.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Unásig

˝Ráér még a téli felkészülés.˝ Tovább olvasom