Délmagyar logó

2017. 06. 28. szerda - Levente, Irén 22°C | 35°C Még több cikk.

Nemzeti Vágta

JEGYZET - "A Nemzeti Vágta mára minden magyaré lett, már csak ezért is rendeznek kis nemzeti vágtákat szerte az országban."
Igazán bámulatos dolgokat csak azok tudnak kiagyalni, akik ráéreznek az emberek igényeire, s egy rendezvénybe tudják ötvözni a vágyakat, az érzelmeket és a szórakoztatást. Az idén már negyedjére megrendezett Nemzeti Vágta ilyen nagyszerű ötlet, egy kis huszáros, jó értelemben vett magyarkodás, egy nagy adag sport. A lényeg pedig talán mégiscsak a ló. Elvégre igazi lovas nemzetnek tartjuk magunkat, legyünk akár a masszív polgári értékek hangoztatói vagy éppen internacionalista érzelműek, vallásosak vagy ateisták, szőkék, barnák vagy vörösek.

A Nemzeti Vágta mára minden magyaré lett, már csak ezért is rendeznek kis nemzeti vágtákat szerte az országban, sőt még a határokon túl is.

Az alapötlet egyébként a média egyik showmanjétől, a kreativitását reklámszakemberként is kamatoztató Geszti Pétertől ered, aki az előző évtizedben több sikeres zenekart is gründolt, hogy a Rapülők, majd a Jazz+Az után mostanában a Gringo Sztárral szórakoztassa a koncertjárókat. A Nemzeti Vágtát nemcsak kitalálta, de az előző hármat le is vezényelte. S bár a vágtát az idén már a Lázár testvérek neve fémjelzi, az egész még ma is olyan gesztis.

A Vágta elérte azt, amit évtizedek óta nem tudott egyetlen rendezvény sem. Fellelkesítette az országot, mozgósította az embereket. Össze is fogtak a népek a közös ügyért: azért, hogy lehetőleg ők is indítsanak lovat és persze lovast.

A Nemzeti Vágta közben olyan lett, mint a hatvanas években az egykori Táncdalfesztivál. Leülteti a család apraját-nagyját a tévékészülék elé, hogy aki nem jut el a Hősök terére, úgy érezze, mégis jelen van. Már az elő- és a székelyvágták is nagy nyilvánosságot kaptak, a Nemzeti Vágta pedig a hírügynökségeknek és külföldi tévéstáboknak köszönhetően viszi el jó hírünket. Oly módon, amit sosem lehetne megfizetni.

Olvasóink írták

 • 2. kgyp 2011. szeptember 19. 17:07
  „A szomorú valóság:
  https://www.facebook.com/media/set/?set=a.215323725196336.57990.100001561307359”
 • 1. kgyp 2011. szeptember 19. 16:48
  „Panem et circenses!!!
  Legalább a minimális biztonsági feltételeket tudnák biztosítani. Ehelyett megint egy ló látta kárát (és vesztette életét). Érdemes végignézni a képeket. Nem azért, mert olyan szórakoztató, hanem azért, hogy a dolgok hátterét is lehessen szem előtt tartani. Köszönjük Geszti Péter, köszönjük Lázár testvérek! Ez aztán a nemzeti érték!
  https://www.facebook.com/pages/Akik-tüntetnének-a-NEMZETI-VÁGTA-ellen/248393198538279”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sáncok és lövészárkok

"Egymással szemben állnak azok, akik „mertek nagyot álmodni", és azok, akik két lábbal a földön járnak." Tovább olvasom