Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Névsor

JEGYZET - ˝Oroszország, Belorusszia, Észak-Korea, Irán, Szudán – ezekkel kerültünk egy klubba.˝

Ha egyes személyek, korrupt kormányzati tisztségviselők sértik az Egyesült Államok érdekeit, akkor törvényeink lehetőséget biztosítanak arra, hogy számukra megtiltsuk a belépést – mondta pénteken André Goodfriend, az USA magyarországi ideiglenes ügyvivője. Egész hétvégén csócsálta, de se lenyelni, se kiköpni nem tudta az online sajtó az ügyet, amiből könnyen az év botránya lehet – ha már most nem az. Kicsit megállt ott, hogy a tíz, vagy kevesebb mint tíz ember között vannak-e kormánytagok vagy nincsenek, azaz pontosan fogalmazott-e a közszolgálati híradónak a diplomata.

Már éppen lecsengőben volt a külügyminiszter házvásárlási botránya, most újra kínos helyzetben van, még akkor is, ha ez nem az ő sara. Oroszország, Belorusszia, Észak-Korea, Irán, Szudán – ezekkel az országokkal kerültünk egy klubba, az Unió tagállamai közül egyetlenként. A felsoroltaknál katonai rezsim működtetése, ellenzékiek bebörtönzése, megkínzása, esetleg állami szintű korrupció működtetése miatt rendelt el beutazási tilalmat egyes emberekre az USA. Ez így elég kínos.

Nem csoda, ha mindenki neveket akar, de nem úgy néz ki, hogy az USA listával és részletes indoklással állna elő – törvényei szerint erre semmi sem kötelezi. Pedig ezt várja az egész ország, külügyminiszterestül, és persze minden igazságtalanul hírbe hozott, akik közül többen is határozottan cáfolták már érintettségüket. Várja a kormány a neveket, mert így tényleg nem tud védekezni, és várja az ellenzék, hogy támadhasson, hátha eljött a jobboldal Őszödje.

Mert ahol uniós pénz, ott korrupció is van. Írja a Figyelő, hogy a 430 méteres siófoki tehermentesítő kivitelezését 1,95 milliárdért nyerte el a Közgép – ami egy világbajnok szám.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Minek?

"Minek igazolja magát a falusi?" Tovább olvasom