Délmagyar logó

2017. 12. 11. hétfő - Árpád -1°C | 11°C Még több cikk.

Normális kerékvágás

"A saját érdekünkben nem árt kicsit lefékezni és gondolkozni."
Az ingerülten vánszorgó autósok láttán jutott eszembe tegnap, hogy annak idején Nagy Feró a koncertje végén azzal józanította ki a közönséget: „Ráadás nincs, ez nem operett! Most pedig mindenki visszatérhet a normális kerékvágásba!"

Szajkózhatjuk ezt minden szeptember elején, mégis mintha mindenki csak iskolába, munkába menet venné észre, hogy tényleg vége a nyári szabadságnak. Ezzel együtt vége annak is, hogy pár perc alatt átszeljük a várost. Ahhoz is csak fokozatosan szokunk hozzá, hogy bizony más is ilyenkor jár dolgozni, és igen, iskolába, óvodába is ilyenkor kísérik a gyereket. Tele vannak a szegedi utak, csakhogy most mindenféle terelések is nehezítik az életünket. Hallani kellett volna, hogy ordítottak káromkodva egymással és a rendőrökkel azok az elegánsan öltözött szülők, akik nem tudták az iskolakapuig vinni a gyereküket! Holott száz méterre rögtön parkolóhelyet talált, aki keresett. A bunkóságnak milyen foka tört elő azokból, akik a kocsisorba nem engedték be a másikat, hisztérikusan otthagyták a terepjárójukat egy kapubejáróban vagy keresztben a járdán! Másodpercekért képesek voltak egymás idegeire menni. Én meg, akire a mögöttem jövő öklöt rázva dudált, mert az egyik kereszteződésben kiengedtem a másikat, még most is azt hiszem, hogy jól tettem, mert legközelebb én is kerülhetek hasonló szituációba, és bízom benne, hogy „visszakapom" a szívességet.

Mibe kerül, ha kiengedjük a megállóból a trolit? Semmibe, csak éppen használni lehet egy jó trolivonalat, amire egyszer majd átváltunk, amikor autózás helyett végre rászánjuk magunkat a tömegközlekedésre a belvárosba menet. Mit veszthetünk, ha szabályosan, egymásra figyelve körözünk a rókusi csomópontban? Ja, hogy mások arcátlanul átvágnak a sávokon? Ez senkit nem ment fel a meghülyülés alól.

Így, lassan visszatérve a normális kerékvágásba, a saját érdekünkben nem árt kicsit lefékezni és gondolkozni. Akkor egy újabb rakpartlezárástól talán nem megyünk a falnak. Mert ugye, ráadás nincs.

Olvasóink írták

  • 2. deszkás 2010. szeptember 02. 17:15
    „Kedves Dombai Tünde! Találkozott a "felső tizezerrel" akik tegnap még biciklit se tologattak. Ezek az "autósok" Pest határában leteszik az autót és taxit hivnak. Mert ott gyorsan ráébresztik hogy kell közlekedni feltéve ha mégis olyan bátor és bemegy. Ezért mondják hogy vidéki és sokszor nem ok nélkül.Ha valaki arra kiváncsi milyen a Szegedi közlekedés kultúra a régi hidnál nézze meg hány autóst enged el a postától fölfelé kanyarodó pirosnak rontó parasztgyerek a hidról lefelé balra kanyarodó autósnak! A vastagnyakú teLepjárós biztos nem mond le az elsőbbségéről!!!”
  • 1. jq 2010. szeptember 02. 09:35
    „A trolit amúgy is ki kell engedni a megállóból”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pollenuralom

"Az allergén növények nyári uralma turisták sokaságát tartja távol parlagfűországunktól." Tovább olvasom