Délmagyar logó

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 8°C | 18°C Még több cikk.

Nünüke világa

"Balgaságomtól búcsúzom. Természetesen a kertbelitől. Nem permeteztem ugyan fokhagymaázalékkal, mint egykor, és nem teremtettem minden almában hat kukacnak kényszerlakhelyet, ahogy kísérletező koromban sikerült. Ennek a gyökerei mélyebbre húzódnak."
Balgaságomtól búcsúzom. Természetesen a kertbelitől. Nem permeteztem ugyan fokhagymaázalékkal, mint egykor, és nem teremtettem minden almában hat kukacnak kényszerlakhelyet, ahogy kísérletező koromban sikerült. Ennek a gyökerei mélyebbre húzódnak.

Amikor megkaptuk a kertünket, alkut kötöttem két szomszédunkkal. Ha megátalkodott tolvajok lennénk, akkor se tudnánk egymástól akkora értéket ellopni, amennyibe a rendes kerítés belekerül, elégedjünk meg a jelzésével csupán. A lábszomszéd is szomszéd, onnan is szabad maradt az átjárás.

Jani, magára maradván, kettesével tartja kutyáit. Talán harmadik generáció futkározza már körül a kertjét, és annyira magáénak érzi a mienket is, kénytelen voltam kitenni a táblát az ajtónkra: Vigyázz, a kutya harap! Kapun át be nem tette idegen a lábát. Ahogy minden orvosságnak van mellékhatása, tartós ártalmam ebből is lett. Párom már a kutyaszőrre is allergiás. Bocsánatot kértem Nünükétől, meg a nemileg sértett Samutól, pótoltam mulasztásomat.

Rendes helyen ezt úgy szokták csinálni, hogy betonlábazatot tesznek, mert képesek akár Amerikába is átkaparni. Sikerült hozzájutnom olyan betonkockákhoz, talán még a szocializmus alapozásához gyártották őket. Ott bábáskodott körülöttem a két kutya, gondolom, föl nem fogta, hogy ellene megy a játék. Hajnalok hajnalán kísérletet tettek ugyan kaparászati határsértésre, Jani szomszéd adta hírül, de amikor én is kint voltam, párban búslakodtak, szemben velünk. Mintha a paradicsomból kiűzetett emberpár vált volna kutyává. A szívem majdnem meghasadt.

Aztán elhevertek, szorosan a drótháló mellett. A szabadság régi szellője onnan érte őket. Most már ott tartunk, hogy engem is megugatnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pár pár

"Mert a nő csak a párja vagy épp a fia sikerein keresztül mutathatta meg tehetségét évszázadokon át.… Tovább olvasom