Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Nyelvében él a nemzet

"A Fidesz kettes számú díszzsidójának nevezte Pásztor Tibor budapesti szocialista képviselő Deutsch-Für Tamást, aztán elnézést kért tőle, végül pedig visszalépett a képviselőjelöltségtől."
A Fidesz kettes számú díszzsidójának nevezte Pásztor Tibor budapesti szocialista képviselő Deutsch-Für Tamást, aztán elnézést kért tőle, végül pedig visszalépett a képviselőjelöltségtől. MSZP-s politikusok most arra emlékeztetnek, hogy Orbán Viktor két és fél évvel ezelőtt azt mondta a Lungo Drom kongresszusán, hogy a díszcigányok helyett olyanoknak kell bekerülniük a parlamentbe, akik tényleg a roma népcsoportot képviselik. Az a kérdés szerintük, hogy lehet-e ezek után Orbán Viktor miniszterelnök-jelölt.

Ez szerintem azért érdekes pillanat, mert lehet ugyan ezt is kérdezni, de talán sokkal fontosabb, kik azok, akik valóban képviselnek, és kik azok, akiket inkább csak díszpéldányoknak kell tekinteni. Úgy tűnik, minden pártban vannak olyanok, akik nagy szerencséjüknek tarthatják, hogy erre a kérdésre mifelénk nem szokás elszántan és szisztematikusan keresni a választ, és hogy a díszmagyar szónak már van egy jelentése.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szegedi otthon

"Mindig könnyebb elmenni a nagyvilágba, mint visszajönni. Aki ugyanis elmegy, azt próbálja… Tovább olvasom