Délmagyar logó

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -3°C | 3°C Még több cikk.

Nyerő lap

JEGYZET - ˝Megalapozták a hangulatot március 15-ére.˝
Tipikus félfeudális rendszert építenek Orbánék, már csak az hiányzik, hogy az új földesuraknak ismét kijárjon az első éjszaka joga – így ironizált a napokban a pécsi egyetem neves közgazdászprofesszora. A kényszerűségből immár szombaton megjelenő Vasárnapi Híreknek Mellár Tamás a félelmetes méreteket öltő korrupcióról, a klientúraépítésről, a Fidesz urambátyám Magyarországáról, a szocialista tervutasításos rendszerre hajazó, pazarló centralizálásról és a kormány baráti oligarchahálózatáról is eleresztett néhány erős mondatot. Szerinte mára ugyanolyan koncentrált földvagyon alakult ki, mint amilyen a két világháború között létezett.

Víziója szerint a nagybirtokrendszernek az lesz a következménye, hogy a versenyképtelenné váló falusi gazdák kénytelenek lesznek otthagyni a vidéket. Nálunk is kialakulhatnak olyan peremkerületi bádogvárosok, mint Dél-Amerikában.

A kijózanító kritikára azért is érdemes odafigyelni, mert nem valamelyik ellenzéki párttól érkezett, hanem a közismerten konzervatív gondolkodótól, aki az első Orbán-kormány idején még a Központi Statisztikai Hivatalt irányította. Hasonlóan kemény mondatokat más konzervatívoktól is hallhatunk. Chikán Attila sem úgy nyilatkozik mostanában, ahogy Orbán egykori gazdasági miniszterétől várni lehetne. A Medián szerint különben 54 százalékról 60-ra ugrott a teljes népességen belül azok aránya, akik elégedetlenek a kormánnyal, és úgy gondolják, rossz irányba megy az ország. Az elmúlt hetek történései pedig kellőképp megalapozták a hangulatot március 15-ére. A pedagógusokat támogató kockás inges mozgalom kitartani látszik. A kopaszok arcátlan akciója a vasárnapi zárva tartással kapcsolatos népszavazás megtorpedózására pedig annyira felháborító volt, hogy a kormányfő leghűségesebb hívei körében is sokaknál kiverte a biztosítékot.

Egyetlen tuti nyerő lap maradt Orbán kezében: a migránsügy. Brüsszeli kamu vétóval, blöffel láthatóan igyekszik is az ütős kártyával taktikusan játszani.


 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Főnap

˝Amikor csak a hím lehet falkavezér, akkor az a párkapcsolat eleve reménytelen.˝ Tovább olvasom