Délmagyar logó

2017. 12. 11. hétfő - Árpád -1°C | 11°C Még több cikk.

Nyugtató

"Ne csodálkozzunk azon, hogy Székely Tamás egészségügyi miniszter minden egyes szavával nyugtatni próbálta a szentesi légibázisért aggódókat: ezért (is) kapja a fizetését."
Ne csodálkozzunk azon, hogy Székely Tamás egészségügyi miniszter minden egyes szavával nyugtatni próbálta a szentesi légibázisért aggódókat: ezért (is) kapja a fizetését. Ahogy azon se, hogy a fórumon szinte mindenki arra volt kíváncsi, tényleg megépül-e a régóta (mióta is?) várt légibázis. A „patikahangulat" ilyen esetekben szinte természetes – a betegnek a gyógyszerész elmondja, hogyan kell szednie a felírt gyógyszert, aki erre megnyugszik, hazamegy, és teszi, ami a dobozra van írva: étkezés után bő folyadékkal beveszi a pirulát, és bízik, hisz abban, hogy hamarosan meggyógyul.

Kivételesen tegyünk mi is így. Tegyünk olyat, amit két választás között nem nagyon szoktunk: higgyünk egy politikusnak! Higgyük el, hogy a bázis valóban megépül, ráadásul decemberig, munkahelyet teremt majd, sőt az ott dolgozók méltó körülmények között dolgozhatnak. Valóban megérdemelnénk már. Ahogy megérdemeltük, kivártuk, kiböjtöltük annak idején az autópályát is. Decemberre kiderül, a karácsonyi és újévi jókívánság mellé megkapjuk-e a várt légibázist, vagy orrára kell-e koppintanunk Székelynek, miszerint drága miniszter úr, emlékszik-e arra, amit a nagy nyári hőségben Szentesen ígért nekünk?

Bízzunk abban, nem kell majd négy hónap múlva sarokba szorítanunk az egészségügyi minisztert. Ez a bázis és a hozzá kapcsolódó beruházás a sok totojázásnak, halasztásnak köszönhetően jelképpé vált. Nincs ugyan a lap elején visszaszámlálás, ahogy anno az M5-össel kapcsolatban volt, de hogy mindenki számon és észben tartja a legújabb ígéretet (is), ahhoz kétség sem fér.

S ahhoz sem férne kétség, hogy decemberben már nem lehetne olyan egyszerűen „benyugtatózni" az itt élőket, akiket valószínűleg nem fogja érdekelni, hogy időközben milyen akadályok, előre nem látott problémák késleltették a vállalt határidő betartását. A fejekben ketyeg az óra, vágjuk a centiket, és figyeljük, hogyan lesz egy birkalegelőre emlékeztető mezőből európai színvonalú leszállópálya, s hogyan nő ki mellette gombamód egy minden igényt kielégítő-kiszolgáló létesítmény.

De azért ott a nyugtató is a zsebünkben. Reméljük, nem lesz rá szükség.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Parkolni pedig kell

"Ne üsd el a gyalogost, mert lehet, hogy ő is autós, csak talált már magának parkolóhelyet."… Tovább olvasom