Délmagyar logó

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -3°C | 4°C Még több cikk.

Orbán csatlósa

JEGYZET - ˝Összeáll a kép˝
A neves német újságíró, Maximilian Steinbeis Orbán csatlósának nevezte a Magyar Telekomot, miután fülébe jutott, hogy vélhetően politikai nyomásra menesztették a cég hírportáljának, az Origónak a főszerkesztőjét. Amikor tájékozódni próbált az ügyről, maga is meglepődött. Még a diktatúra emlegetését eddig visszautasító, jobboldali kötődésű magyar ügyvéd ismerősétől is azt hallotta: a választások után az Orbán-kormány támadást indított a független sajtó ellen.

Steinbeis ugyanazt mondja, amit a szimpátiatüntetés résztvevői is: senki sem hiheti komolyan, hogy a Lázár János luxusútjait feltáró cikksorozat után Sáling Gergő menesztésének hátterében nem politikai okok állnak. Steinbeis a német anyavállalatot is megkérdezte, mit szól az ügyhöz. A Deutsche Telekom azt válaszolta: számára „a sajtó- és szólásszabadság elidegeníthetetlen alapjog, amely semmilyen módon nem kérdőjelezhető meg. Az Origo a Magyar Telekom tulajdonában van, és függetlenül dolgozik." Időközben az is kiderült: a harmadik Orbán-kormányban Lázár felel majd az informatikáért is; és a kabinet a Deutsche Telekommal közösen átfogó vidékfejlesztési informatikai fejlesztést tervez. Összeáll a kép.

Lázár egyébként szemrebbenés nélkül bele bírta mondani a kamerába: soha, egyetlen szerkesztőségre sem gyakorolt politikai nyomást. A szenvedélyes fácánvadász galamblelkű angyalnak, de legalábbis Orbán jó fej jobbkezének szeretne tűnni, ezért egyre idegesebb attól, hogy rendre vérengző héjának mutatja a független média. Ráadásul nehéz kitervelt karaktergyilkosságnak beállítani mindezt, hiszen a lézerblokkolótól a trafikmutyin át a vadászatokig önmagának köszönheti azokat az ügyeket, amelyekkel a normális többségnél – pártkötődéstől függetlenül – kiverte a biztosítékot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szétesőben

JEGYZET - Egyedülálló szülőnek lenni is hasonló áldozattal járhat, mint nagycsaládot… Tovább olvasom