Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

Oroszországból szeretettel

JEGYZET - "Ha valamire tudunk figyelni, az inkább az, hogy merre forog a köpönyeg."
„Történik valami, ami Magyarországon mindannyiunk számára figyelmeztető lecke. Anélkül, hogy külpolitikai kalandokba bocsátkoznék, szeretném Önöket tájékoztatni arról, hogy Magyarországon éppen puccs van. A magyar kormány puccsot hajt végre a magyar parlament ellen. A magyar kormány puccsot hajt végre a saját népe ellen." Ezt a kijelentést nem Jávor Benedek, és nem is Bajnai Gordon tette a minap, miután Orbán Viktor háromezer milliárd forintos atompénzről egyezett meg az orosz elnökkel, Vladimir Putyinnal.

A puccsos idézet nem mástól, mint magától a magyar miniszterelnöktől származik. Hat évvel ezelőtt mondta, ellenzéki korában, amikor a Gyurcsány-kormány és az Oroszország közötti, a Déli Áramlat gázvezetékről szóló megállapodást írták alá.

Mindenki tegye a szívére a kezét, és mondja azt őszintén: tudja és érti, hogy lesz az atomból energia, tisztában van vele, hogy mi zajlik egy reaktorban. Ez nem a laikus magyar polgár dolga. Ha valamire tudunk figyelni, az inkább az, hogy merre forog a köpönyeg. A két elnök különösebben sosem szívelte egymást, az utóbbi néhány évben viszont látványos a szeretet. Most ott tartunk, hogy Oroszország két új blokkot épít a paksi atomerőműhöz, erre kell a magyaroknak háromezer milliárd forintnak megfelelő euró, amit 30 éven belül fizetünk vissza. A laikus mindössze abban lehet biztos, hogy a gazdasági szabadságharcosok, a független magyar államot vizionáló kormány, a néppel mindent megbeszélő vezetők ezúttal valahogy mégiscsak kihagyták a polgárt. Nem kellett volna valamiféle vita? Némi szakértői magyarázat? Bármi indoklás, érvelés, megelőző tájékoztatás?

Az orosz elnök azt mondja, a paksi erőmű a magyar elektromosáram-termelés 40 százalékát adja. Azt is, hogy az újabb blokkok megépítésével nő Magyarország energetikai függetlensége. Hogy ez mit jelent? Csak azt tudjuk, hogy hamarosan orosz pénzből oroszok építkeznek Magyarországon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Áldozatok

"A „rezsivágás" magától, rezsibiztos nélkül, piaci alapon is bekövetkezett volna." Tovább olvasom