Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Orvosi váróban

JEGYZET - "Olyan is van, hogy felújítanak egy osztályt. Nem?"
Úgy látom, július elejére kapott időpontot.
– Igen, még márciusban. Ekkorra hívtak vissza kontrollra a laboreredménnyel együtt.
– Azért telefonálok, hogy tájékoztassam, megbetegedett a szakorvosa, és nem tudni, mikor fog újra dolgozni. Augusztusban pedig szabadságon lesz.
– Nem tudok máshoz menni a rendelőintézetben?
– Nem, mert nincs helyettese. Azért hívtam fel, hogy tájékoztassam, a klinika szakrendelésére kellene elmennie. Vigye magával a laboreredményét, és konzultáljon az ottani szakorvossal, mert nem szeretnénk, ha ellátatlan maradna. A rendelőintézetben pedig augusztus 21-e után kérhet időpontot a szakorvosához.

A fenti telefonbeszélgetés köztem és a szakorvos asszisztense között zajlott hat nappal azt megelőzően, hogy vissza kellett volna mennem a friss laboreredményemmel kontrollvizsgálatra a rendelőintézetbe.

Gondoltam, rácáfolok Balog Zoltán emberminiszterre, aki azt találta mondani a napokban, hogy a magyar egészségügy világszínvonalú (nem, azt Kövér László mondta..., bocsánat), Balog azt nyilatkozta, hogy az egészségügybe vetett bizalmat elsősorban az álhírek rombolják, s megírom, ami velem történt és ami történni fog. Semmi rendkívüli. Nyár van. Szabadságolás van. A rendelőben nem rendel a szakorvosom, és senki sem helyettesíti. Olyan is van, hogy felújítanak egy osztályt. Nem? Elhatároztam, csak figyelek és fülelek, személyessé és hitelessé teszem a témát. A bőrömön akartam megtapasztalni, milyen az, amikor nincs időpontom, amikor órákat kell várakoznom a soromra várva.

A klinikai szakrendelő kicsi várójában huszonhárman várakoztak. Felkészültem a legrosszabbra, amikor a papírjaim alapján közölték, adnak egy időpontot augusztus elejére. Semmi rendkívüli. Nyár van.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Uborkaszezon

˝Oszoljanak, kérem, nincs itt semmi látnivaló - mégsem vicces a köztévé.˝ Tovább olvasom