Délmagyar logó

2018. 07. 19. csütörtök - Emília 18°C | 26°C Még több cikk.

Őszöd, nem őszöd

Jegyzet - "Többen csak nézünk ki a fejünkből."
Tíz éve nem tudunk leakadni az őszödi cirkuszról. Meg 2006 tüntetéseiről sem. Végeredmény szempontjából tök mindegy, hogy szervezte-e valaki a tüntetéseket. Ma is megpróbálhat bárki tömegeket kivinni az utcára. Tessék. Nem akarok ebbe belebonyolódni, inkább arra lennék kíváncsi, hogy mi lesz itt.

Pont tíz évvel ezelőtt ostromolták meg a MTV székházát Budapesten. Sólyom László morális válságról beszélt, de Gyurcsány csökönyösen kitartott egy ideig, aztán feladta ugyan, de akkor meg következett a borzasztóan kínos „miniszterelnök kerestetik" epizód. Tálcán kínálták fel a győzelmet Orbánéknak, akik a „fülkeforradalmukkal" most mindent fölzabálnak. És Gyurcsány még azon rágódik, hogy ki szervezte az akkori tüntetéseket, mások meg az őszödi beszéd kiszivárogtatója után nyomoznak, megint mások pedig az akkor utcára vonuló, azonosító nélküli rendőrökkel kapcsolatban terrorcselekményt emlegetnek. Közben pedig tombol a cseppet sem gusztusos kampány, ráadásul, ahogy egy Orbán-interjúból kiderült, a miniszterelnöknek már két forgatókönyve is van attól függően, hogy mi lesz az október 2-i népszavazás kimenetele. De azok titkosak.

B. Nagy László, szegedi fideszes választókerületi elnök egy röszkei fórumon annyit elejtett, hogy minden nagyon-nagyon más lesz. Baloldal meg sehol. Az a Gyurcsány, aki tíz évvel ezelőtt nem mondott le, amikor tömegek követelték ezt, most úgy látja, hogy Orbánnak egy érvénytelen népszavazás után le kell mondania. A szocik „tudjukkik" zsebéből kandikálnak ki. A Jobbik meg előrehozott választásokat akar. Nem csoda, ha többen csak nézünk ki a fejünkből.

Őszöd, nem őszöd, nem kapsz mást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Én, az állam

JEGYZET - ˝Az ember rádöbben, hogy az állam tulajdonképpen ő maga.˝ Tovább olvasom