Délmagyar logó

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -3°C | 3°C Még több cikk.

Oszt és szoroz

JEGYZET - ˝Rezsicsökkentés, szabadságharc, pálinka.˝
Kecskésen már tudják, miért vannak rossz véleménnyel Brüsszelben hazánk gazdasági mutatóiról. Igaz, van idő gondolkodni a vasúti átjáróban, amikor 23 perc sorban állás alatt háromszor engedik fel és le az autós előtt a sorompót.

Közlekedési infrastruktúránk például így csökkenti versenyképességünket. Az Európai Bizottság friss jelentése szerint is volna még mit fejleszteni útjaink állapotán, vízi és vasúti közlekedésünkön. Ahogyan több területen is rossznak, az uniós átlagot alulmúlónak mutatják be a magyar gazdaság versenyképességét. Az állam és az adminisztráció agyonnyomja, korlátozza a vállalkozásokat, amelyek amúgy is gyengék és általában nem kompetensek a hazai multikkal való együttműködéshez, illetve a nemzetközi piacokon való részvételhez, nincs hitel, nincs tőke, és képzetlen a munkaerőnk. Brüsszelből így néz ki az unortodox magyar gazdasági csoda.

Egy ország oszt és szoroz most, mondja Orbán Viktor miniszterelnök reggeli rádióinterjújában. És aligha arra céloz, hogy a brüsszeli jelentés adatait vette górcső alá pedellus és környezetmérnök, cipész és vízipólós, hanem arra, hogy a tegnap ismertetett bankelszámoltató törvény eredményeképpen a hitelek törlesztőrészletei 25-30 százalékkal csökkennek.

Az, hogy a lépés 1000 milliárdba kerül majd a bankoknak, és hogy ennek talán a hitel- és tőkeínséghez is van némi köze, most senkit sem érdekel. Ki mondja el „a zembereknek", hogy egészséges bankrendszer nélkül nincs sikeres demokratikus ország?

A kecskési sorompóban állóknak, a piacon vásárlóknak, a „népnek" ma csak Orbán Viktor tudja elmagyarázni, mit akar tenni az országgal. Politikája végtelenségig egyszerűsített, de érthető. Rezsicsökkentés, szabadságharc, pálinka. Amíg erre rajta kívül senki sem képes a magyar politikában, addig az ellenzék nem oszt, nem szoroz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tovább olvasom