Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 25°C Még több cikk.

Öt ujj

"A jelenlegi helyzetben talán a legjobb döntést hozta az MDF-elnökség a visszalépő aspiránsok tekintetében. A második fordulóban rábízza a fórum szimpatizánsaira, szavazóira a döntést – elvégre felnőtt emberek, tudnak választani a két nagy közül."
Hülye egy helyzet, amikor azt kérik egy politikustól – főleg kampányfinisben –, hogy maradjon csendben. Üljön a sarokban, ne dumáljon, ne kommentáljon, ne ajánljon senkit és semmit.

Hallgasson. Ezt kérte tegnap este a Magyar Demokrata Fórum országos elnöksége azoktól a versenyben maradt országgyűlési képviselőjelöltjeitől, akik mégis úgy döntenek, hogy nem kívánnak indulni a második fordulóban.

Ványai Éva visszalép a második körben, de nem árulja el, kinek a javára – ebben tartja magát a pártvezetés állásfoglalásához, javaslatához. A Csongrád megyei 2-es választókerület állva maradt MDF-es jelöltje szűkszavúan csupán annyit közöl, hogy visszalépését nemzeti érdeknek tekinti.

Harapófogóval sem lehetett többet kihúzni a szegedi politikusból.

Az MDF elnöksége konzekvens volt, hiszen alapjában véve nem mondott mást csütörtökön, mint hétfőn. Mint ahogy a hét elején, úgy tegnap sem javasolta jelöltjeinek a visszalépést, jelezve, hogy ez az elnökségi állásfoglalás nem kötelező érvényű. Mindenki döntse el, ki-ki maga a körzetében, hogy versenyre kel vagy sem a második körben. Elvégre felnőtt emberek, akik felnőtt politikát folytatnak.

Azzal kezdtem, hogy hülye egy helyzet, amikor egy politikus nem beszélhet. De ha önmagában bizarr egy szituáció, akkor talán jobb is, ha hallgat.

Ez most ilyen.

A jelenlegi helyzetben talán a legjobb döntést hozta az MDF-elnökség a visszalépő aspiránsok tekintetében. A második fordulóban rábízza a fórum szimpatizánsaira, szavazóira a döntést – elvégre felnőtt emberek, tudnak választani a két nagy közül. A fórumos szavazótábor és a második fordulós MDF-es voksok megoszlása kapcsán mondotta bölcs kollégám: ahogy az öt ujjunk, úgy a szavazó sem egyforma.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Törés

"Dávid Ibolya ismét az ígérgető program visszavonását kéri. Erre ma a Fidesznek válaszolnia kell,… Tovább olvasom