Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Palota

"Szégyellem, de nincs beállítva az autórádiómon a szegedi körzeti stúdió sávja. Szerkesztőkollégámnak sincs, pedig a helyi sajtóban dolgozóknak az átlagos hallgatóknál jobban kellene figyelniük a szegedi, város környéki hírekre. Figyelünk is, csak valahogy felgyorsult a tempó."
Szégyellem, de nincs beállítva az autórádiómon a szegedi körzeti stúdió sávja. Szerkesztőkollégámnak sincs, pedig a helyi sajtóban dolgozóknak az átlagos hallgatóknál jobban kellene figyelniük a szegedi, város környéki hírekre. Figyelünk is, csak valahogy felgyorsult a tempó. És ezt abban a 6-8 percben, amíg a kocsiban ülünk, rugalmasabban követik a helyi kereskedelmi rádiók. Amiben ugyan gyakran és zavaróan vihognak reggelente, s az az érzése a hallgatónak, hogy szándékosan próbálják megnevettetni a kollégák a híreket felolvasó hölgyet, viszont bemondják a traffipaxot, a dugót okozó reggeli balesetet.

A balesetet a hírblokkban valószínűleg bemondják a körzeti rádióban is, csak azt nem nagyon figyeljük. Idősebb kollégámat faggatom, mikor hallgatta őket utoljára, bevallja, igazából soha. Akkor sem, amikor szinte mindenkit névről ismert a stúdióban. Söröztünk velük, hiszen közel voltak a régi Sajtóházhoz, gyakran szerepeltek is az írott sajtó munkatársai a helyi rádióban. E sorok íróját hadarása miatt azóta is emlegetik, állítólag a Magyar Rádióban élő adásban nála gyorsabban azóta sem mondta ki senki azt az egyszerű szót, hogy közvélemény-kutatás. Azután mentünk néha felvételről is, nem kis munkát adva a vágónak, hogy kitakarítsa a sok felesleges „ö"-zést. Az eseményeken ma is összefutnak tudósítóikkal kollégáink, de már semmi sem a régi.

Közszolgálati rádió kell, hallgatók nélkül azonban nincs sok értelme. A felmérések szerint a rádió körzeti stúdiójának csak néhány százalékos a hallgatottsága. Ráadásul egy olyan óriási, létszámukhoz képest mindenképpen túlméretezett házban készítik a műsort, hogy az – közpénzből működve – pazarlás. Az épület gyönyörű, de nem rádióstúdiónak épült, mint ahogy a régi Sajtóház is a legszebb fekvésű palota volt, de a modern szerkesztőségek igényei ma mások.
A rádió épülete masszív, azon kívül az ügyben szinte minden mozog. Az információ is kevés, azt viszont mindenki sajnálná, ha a már félig most is szellempalotaként működő épület teljesen azzá válna.
Túl közel van ugyanis a Régi Hungáriához.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zsarufotó

"Kérdem én tőled, te gondos magyar állam, s legalább ennyire gondos rendőrsége, ugyan miért spórolsz… Tovább olvasom