Délmagyar logó

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 21°C | 35°C Még több cikk.

Példa – beszéd

JEGYZET - ˝Zűrzavar van a felnőttfejekben.˝
Nőként, gondolom, nem kell magyaráznom, hogy nagyon ijesztő, ami az ELTE gólyatáborában megtörténhetett. Hiszen akinek hasonló korú lánya vagy unokája van, annak érthető módon összeugrik a gyomra a hír hallatán. Az ezúttal nem érintettek álszent véleménynyilvánítása azonban legalábbis elgondolkodtató. Ezek az alig felnőttek ugyanis éppen olyanok, mint most a szüleik. Miért is lennének mások?! Márpedig a negyven fölöttiek ma jobbára frusztráltak, tétovák, sorolhatnám tovább a csak részben szinonimákat. A többségüknek fogalma sincs, merre menjen, de még azt se tudja, hová nézzen. Zűrzavar van a felnőttfejekben. Egy részük bizonytalan; soha ennyi depressziós, alkoholista, mint a mostani Magyarországon, nem volt. Másikuk, aki hinni akar valamiben, alkalmi közösségbe menekül, legyen az párt, mozgalom vagy szekta.

Miért lennének a gyerekeik mások? Ha valóban zűrzavar van a szülőkben, akkor a példa is zavaros, amit közvetítenek. Ha a felnőttek szabad szájúak, és a személyes boldogulásukért látszólag bármire képesek, akkor miért várják el a tapasztalatlan fiataloktól, hogy hátra tett kézzel üljenek, akkor is jelentkezzenek, ha vécére kell menniük, és ünneplőben „kulturáltan" szórakozzanak? Tehát nem értem a gólyatáborok miatti fanyalgást, amikor a közvetlen közelünkben is lenne mit kifogásolni. A fiatalok mindig szabadosak voltak, elég csak a kollégiumok és akadémiák diákrigmusait felidézni. Arról nem is beszélve, hogy az törvényszerűen bonyolítja a helyzetet, ha különböző neműek keveredhetnek egy helyen. Márpedig ezen szerencsére nem lehet változtatni.

Vagyis már megint a régi igazságnál tartunk. Nem a tükörre kellene haragudni, hanem leginkább arra, amit benne látunk: saját magunkra. Saját fejünkben kellene rendet tenni, és azon tűnődni, milyen példát mutatunk az utánunk jövőknek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tovább olvasom