Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

Pénzemberek

"Négy év telt el, az ötödik kiadványt tarthatjuk kézben, és az élet alaposan megváltozott körülöttünk. Már kevesebb indulat kíséri a nyilvánosságra kerülő 9-10 számjegyű összegeket, emberek százezreinek nyújtanak ugyanis napi vizuális élményt a tévében a gazdagok nyaralásairól, házairól készült riportocskák."
Az első, az ország leggazdagabb embereinek listáját felállító kiadvány 2002-ben jelent meg, és mivel újdonságként hatott ebben a műfajban, óriási vihart kavart. Az emberekből indulatokat váltott ki, a szereplők pedig vérig sértődtek.

Csongrád megyéből akkor öten küzdötték be magukat az első százba, és közülük hárman – Magyar József, Csonka Gábor, Bába István – azonnal perrel fenyegetőztek. Azért, mert már akkor sem fedte hajszálpontosan a valóságot a becsült vagyon nagysága, ám ezt nem tudták egy kézlegyintéssel elintézni. Magyar József végül elállt a pereskedéstől, Csonka Gábor peren kívül egyezett meg a kiadóval, Bába István keresetét – amelyet a sztárügyvéd halála után az örökösök folytattak – azonban elutasította bíróság.

Négy év telt el, az ötödik kiadványt tarthatjuk kézben, és az élet alaposan megváltozott körülöttünk. Már kevesebb indulat kíséri a nyilvánosságra kerülő 9-10 számjegyű összegeket, emberek százezreinek nyújtanak ugyanis napi vizuális élményt a tévében a gazdagok nyaralásairól, házairól készült riportocskák. A másik oldalon pedig a vagyonosok mosolyognak azon, hogyan próbálkozik az újságírók szakértőkkel megerősített csapata cégeket, bevételeket, jövedelmeket, ingatlanokat felértékelni.

Tegnap, amikor a megye gazdag embereivel beszélgettem, magam is azt tapasztaltam, nem okoz zavart a toplisták megjelenése. Sőt egyesek büszkék voltak arra, hogy a semmiből elindulva működő, európai méretű cégeket hoztak létre, amelyek emberek százainak adnak munkát, és adót fizetnek a magyar államnak. Pistrui László mondta ki azt, hogy aki erre a listára rákerült, biztos szereplője a magyar gazdaságnak. Ezt pedig büszkén lehet vállalni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Premier

"Zürich könnyű marihuánafelhőben úszott, az ég ragyogott, és persze találtam reggel női félcipőt,… Tovább olvasom