Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Pocsolyába léptek

"Ennyi jó bor tényleg megérdemelne komfortosabb körülményeket."
Száz típusát különböztetik meg a felhőnek, húszét a talajnak a meteorológusok. A hétvégi időjárásra egy jelző is elég: pocsék. „Pazarlás, hogy itt van ez a sok jó bor, de esik ez a szutyi, és még a 10 fokot sem éri el a hőmérséklet. Ez nem fair!" – kaptam éppen 5 perce egy e-mailt ezzel a tartalommal. Nagyképűség elvárni bármit is az időjárástól – mondta egyszer Szudár Béla szegedi meteorológus, és ő már csak tudja. Én nem akarok nagyképű lenni, meg tudom, mi van a májusi esővel – bár nem hiszem, hogy az özönvízre is vonatkozik a mondás –, de ennyi jó bor tényleg megérdemelne komfortosabb körülményeket.

Megérdemelne még igényesebb vendégeket – ezt gondolhatta talán az a bortermelő, aki nem adja műanyag pohárban a borát. Nem kioktató vagy bántó modorban közölte, csak tényként: nem készült műanyag pohárral. Igaza van, üvegből tényleg jobban illik, és vannak olyan borfesztiválok Magyarországon, ahol egyáltalán nem műanyagoznak. Mégis kicsit úgy éreztem magam a standja előtt, mint aki nem mosott kezet evés előtt, és erre figyelmeztetik. Vettem tehát gravírozott poharat – vissza is lehet váltani, haza is lehet vinni –, és megtanultam, hogy ilyen is van. Ahogy azt is megtanultam – máshol –, hogyan készül a fehér kadarka, és hogy a gyurgyalag a szekszárdi borvidék jellegzetes madara.

A bor jó téma, nem kell szakértőnek lenni, vagy annak tűnni, hogy érdekességet halljon az ember.

Még egy dologért hálás lehetek a rendezvénynek: nem akarok újra annyi idős lenni, mint azok a lányok, akik pénteken már este 9-kor a pocsolyába léptemet énekelték a női mosdóban „valami fincsi, édes vöröstől". Egyikőjük mindenáron szemceruzát próbált szerezni, ami – tekintve, hogy meglehetősen imbolygott – veszélyes ötlet volt.

Pocsolyába most tényleg bárki léphet a szegedi Széchenyi téren. De a pocsolyarészegség 20 évesen sem elegáns. Még kevésbé, mint a műanyag pohár.

Olvasóink írták

 • 3. korcoló 2010. május 18. 00:24
  „Forralt bor!!”
 • 2. Mignon 2010. május 17. 22:49
  „Zsuzsi...!!!

  Mi ez?

  :(”
 • 1. kiokushyn 2010. május 17. 11:37
  „Kenyér és cirkusz...-ez mind megadatott-ez kell a n épnek. no kommaent..”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csongrádiak rangja

"A reakcióval nem maradt adós a többszörösen megszólított Jobbik: elénekelték a székely himnuszt." Tovább olvasom