Délmagyar logó

2017. 02. 25. szombat - Géza 2°C | 8°C Még több cikk.

Polkarate, parlamenti ringben

"A mögöttünk hagyott esztendőben politikai elitünk kidolgozta a szókarate olyan változatát, amely nemcsak hogy megmozgatja az agysejteket, de úgy a száj-, mint a fül- és lábizmok igénybevételére is ösztönzi a játékban résztvevőket."
Lássátok, feleim azokkal a szép, kerek szömeitökkel, kicsinyke nemzetünkre bízvást számíthat az, aki az olimpiai eszme megújításán akképpen fáradozik, hogy új sportágak bevezetésével szeretné színesíteni a doppingügyek miatt egyébként is megrongyolódott világjátékokat. A mögöttünk hagyott esztendőben politikai elitünk kidolgozta a szókarate olyan változatát, amely nemcsak hogy megmozgatja az agysejteket, de úgy a száj-, mint a fül- és lábizmok igénybevételére is ösztönzi a játékban résztvevőket.

A speciális sportág (légyen a neve: polkarate) lejátszásához föltétlenül szükségeltetik egy darab többpártrendszer, s abban olyan pártok szerepeltetése, amelyekben az egymás megértése iránti igény és az együttműködési készség nem éri el az elvárható minimumot. Na, ha ez együttáll, akkor már csak a meghatározó játékosok kiválasztására kell fektetni a hangsúlyt.

Markáns személyiségeket állítsunk minden csapat támadósorába. Lehetőleg olyanokat, akiknek szent meggyőződésük, hogy a bölcsek kövéből egy egész hátizsákra valót őriznek konyhai kredencükben, vérüket pezsdíti a harci láz, a saját árnyékuktól pedig éppen úgy nem ijednek meg, mint attól a lehetőségtől, hogy netán kezükbe kerülhet a hatalom. Az így felvértezett csatárok aztán csapataik élére állva, különböző színű mezbe bújva a bíró sípszavára megkezdhetik egymás ócsárlást, mocskolását, befeketítését.

Különösen ajánlott ilyenkor kontracselként bevetni „A kormány hazudik!" és „Az ellenzék demagóg!" jelszavakat. A igazán rátermettek lehallgatható, majd ügyesen a világba szétkürtölhető beszédeket is elmondhatnak az ellenfél hátvédjeinek megtévesztésére, ahogy szögediesen fogalmazunk: „Öszöd, nem öszöd, nem kapsz mást!" címmel.
A nemzeti válogatott összeállításakor különösen fontos, hogy minden játékos kidomborítsa a benne rejlő leginkább hasznosítható tulajdonságokat. Így föltétlenül szerepeljen a gárdában blogírós-táncolós, mélyen a nemzet szemébe néző-zászlólobogtatós, lassan mondom, hogy az ellenzék is megértse-szópörgetős, mackós hangú-humorizálós, mindenki rossz úton jár, csak én mondom a frankót-szépkalapos, parlamenti ülésről kivonulós, parlamenti ülésre el sem menős, parlamenti ülésen szunyókálós-játékos is.

És már csak egy Nemzetközi Olimpia Bizottság szükségeltetik, amely rámondja az igent, s a polkaratét felveszi az olimpia programjába. Az első helyünket – a jelen állás szerint – túl sok veszély nem fenyegeti. Aztán majd lehet vitatkozni a parlamentben, hogy az aranyérem mégis kinek az érdeme, érdemes-e privatizálni, s felszámolható-e utána vizitdíj.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagy durranás

"Fekszem az ágyban, átpörgetem fejemben a napot, elképzelem a holnapot. Képek, karikák, pálcikák,… Tovább olvasom