Délmagyar logó

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -3°C | 7°C Még több cikk.

Presztízs-díjas próféták

"A nemes versengésben tegnap is olyanok álltak a dobogó legfelső fokára, akiket közvetlen környezetükben, szakmai körökben ugyan becsülnek, tisztelnek és talán elismernek, de a szélesebb közvélemény előtt alig ismertek. Legalábbis mostanáig. A Délmagyarország és a Délvilág, éppen a Presztízs Díj kapcsán, tesz arról, hogy a jövőben ez ne így legyen."
Az élet szervezte úgy, hogy éppen a Presztízs-gálánk napján adtunk hírt arról, hogy a Magyar Kockázati és Magántőke Egyesület a szegedi Solvo Zrt.-nek ítélte az idei Év Vállalata Díjat. A progresszivitásban verhetetlen biotechnológiai cég egy évvel ezelőtt lett a Délmagyarország Presztízs-díjasa. Ezzel az ómennel méltattuk, díjaztuk, ünnepeltük tegnap este exkluzív társasági eseményünkön azokat, akik teljesítményben, versenyképességben, innovációban, a környezeti értékek megóvásában, illetve személyes tehetségben kiemelkedő módon járultak hozzá térségünk felemelkedéséhez.

A közmondás szerint senki nem lehet próféta a saját hazájában – saját városában, szűkebb pátriájában pláne nem. És mégis lehet! Erre bizonyíték a Solvo esete, s erre bizonyíték maga a Presztízs Díj ma már megkérdőjelezhetetlen presztízse is. Két évvel ezelőtt, az ország európai uniós csatlakozásának évében hirdette meg lapunk kiadója, a Lapcom Kft. a Délmagyarország Presztízs Díjat. Mint a térség meghatározó médiavállalkozása, s egyben az üzleti élet sikeres szereplője, alapító társakat találva, reprezentatív díjat alapított, melynek díjkiosztó gálája most már hagyományosan a gazdasági élet jeles ünnepei közé tartozik. Piros betűs nap az eseménynaptárban. Az alapítók szándéka mit sem változott a 2004-es indulás óta: elismerni, megbecsülni, ünnepelni és a nyilvánosság előtt bemutatni az üzleti szféra legjobbjait, középpontba állítva a teljesítményt, s magát az alkotó, teremtő embert. A nemes versengésben tegnap is olyanok álltak a dobogó legfelső fokára, akiket közvetlen környezetükben, szakmai körökben ugyan becsülnek, tisztelnek és talán elismernek, de a szélesebb közvélemény előtt alig ismertek. Legalábbis mostanáig. A Délmagyarország és a Délvilág, éppen a Presztízs Díj kapcsán, tesz arról, hogy a jövőben ez ne így legyen.

Amikor hajlamosak vagyunk az Európai Unió 2007–2013 közötti fejlesztési forrásait úgy várni, mint zsidók a messiást, egy pillanatra se feledkezzünk meg arról, hogy ezeket a lehetőségeket is azok az értékek tehetik igazán naggyá, maximalizálhatóvá és tartóssá, amelyeket mi, az itt élő emberek, közöttük is élen járva Presztízs-díjasaink adnak hozzá – cselekvésben, tudásban, minőségben, kreativitásban. Ezen múlik boldogulásunk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ingatag ingázás

"Az állásvesztéssel ijesztgetett ingázó pedagógus képe fölvethet egy másik szakállas problémát:… Tovább olvasom