Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 27°C Még több cikk.

Rántott sajt, lábdob

JEGYZET - ˝A hangulatból valami hiányzik.˝
Rántott sajtot ettünk sült krumplival, tartárral, és egy sört ittunk a végén – nagyjából így kezdődött a haveri társasággal egy makói szombat este a régi Koronában, ami aztán vagy valamilyen koncerten, házibuliban, esetleg – ritkán – diszkóban ért véget. Máig jól emlékszem, hogy akkor, egyetemistaként a vacsoráért 260 forintot fizettem, no meg ha közel ültünk a zenekarhoz, éreztem a hátamon a lábdob ütemes pufogását. Mivel inkább a rockzenét szerettük a társaságban mindannyian, a vendéglátós muzsikától olykor szívesen eltekintettünk volna, de ez úgyszólván kötelező kelléke volt a szórakozásnak.

Most más idők járnak. Ha beül az ember valahová vacsorázni, már jóval drágább a számla, a beszélgetés mellé pedig valamelyik kereskedelmi rádió műanyagzene-folyama adja az aláfestést – vagy még az sem. A hangulatból valami hiányzik. Noha még mindig a rock a kedvencem, időnként elgondolkodom az asztalnál ülve, és jó szívvel gondolok vissza azokra a muzsikusokra, akik a már akkoriban sem zsúfolásig megtelt étterem vendégeit igyekeztek szórakoztatni szívvel-lélekkel, és ami a fő: élő muzsikával.

Lehet, hogy sok mindenben könnyebb, jobb, egyszerűbb a technika csodavívmányaival kényelmessé bélelt mostani világ, de hogy szegényebb is, mint a régi volt, abban biztos vagyok. Hogy valami mennyit ér, azt az a helyzet mutatja meg, amikor már nincs. Lám, ez a helyzet az egykori háromfős éttermi együttessel is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szűkülő utakon

˝Mindenki a másikra mutogat.˝ Tovább olvasom