Délmagyar logó

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 10°C | 20°C Még több cikk.

Régi vagy új?

JEGYZET - ˝Nagyon kevesen húznak fel új lakást.˝
Visszatérő panasz az utóbbi évek mélyrepülése után lassanként magához térő építőipar illetékesei részéről, hogy még mindig nagyon kevesen húznak fel új lakást, inkább a használtakat keresik az emberek. Ezt a tendenciát valószínűleg tovább erősíti majd, hogy a szocpoltámogatást kiváltó, nyártól igénybe vehető állami segítségnyújtás már használt otthonok vásárlására is igényelhető lesz.

Túl azon, hogy az építőipar jól járna vele, miért kellene új lakásokat építeni? Makón például nemigen lehet úgy végigmenni bármelyik utcán, hogy ne botlana az ember pillanatok alatt eladó házba; némelyiken azt látni, hogy a kirakott táblát a napsütés már meg is fakította. A város lélekszáma alig több, mint 23 ezer, lakóingatlanból nagyjából 11 ezer van, és az ingatlankereskedelemben járatos szakemberek becslése szerint ezek tizede, több mint ezer keres gazdát. Ez óriási kínálat, ebből következően a használt házak, lakások ára még azzal együtt is szerény, hogy az utóbbi időben érezhető némi emelkedés.

Ha mindezt figyelembe vesszük, teljesen érthető, miért találta drágának az építkezés költségeit egy fiatal makói család annak ellenére is, hogy a telket ingyen kapta a várostól. Visszaadta. Az új lakás építése egyelőre – úgy tűnik – azok számára reális lehetőség, akiknek a pénz kevéssé számít. A többiek használtat vesznek, és mesterembereket esetleg a felújításhoz, átalakításhoz fogadnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ápolók 12 pontja

˝Akik itthon maradtak, állják a sarat.˝ Tovább olvasom