Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Reklám a ládában

"Azonnal a kuka, avagy előtte még megsétáltatja az ember, elolvassa."
Mindenféle Barba-trükköt bedobnak az emberek, hogy megússzák postaládájuk reklámanyagokkal való kitömését. Kitesznek egy ládát, és ráírják egy papírra, kéretik ide belehelyezni a szóróanyagot. Még nyilat is rajzolnak hozzá, mutatva az utat. Csakhogy a megrendelő meg azt várja el a pénzéért a kézbesítőtől, hogy szépen egyesével helyezze bele a postaládákba, mert akkor már kénytelen az ember kézbe fogni, a kidobás előtt vet rá egy pillantást, és hátha kedvet kap egy akciós hűtő, számítógép, gyerekpezsgő megvásárlásához. Minden szereplőnek más az érdeke – ebből adódik a bosszúság.

A képet tovább árnyalja, hogy egy valamire való társasházban sokan laknak. Megannyi egyéniség, megannyi viszony a reklámújságokhoz. Mert míg az egyik ember hanyag eleganciával úgy vágja a kukába az összes kiadványt, hogy öröm nézni, addig a másik összegyűjti az egyébként jó drágán elkészített színes kiadványokat, felviszi a lakásba, és alaposan átbogarássza. Így aztán naprakész az árakból, hol, mit és mikor érdemes vásárolni. Erről aztán jól el is lehet diskurálni azzal a szomszéddal, aki szintén vevő a témára.

Egy hónapja történt Pesten, hogy a méretes szalagház biztonsági őre ölre ment egy asszonnyal, aki politikai kampányanyagot próbált elhelyezni a postaládákban. A dolog pikantériájához tartozik, hogy a nő önkormányzati képviselő volt. És ahogy lenni szokott, mindegyikük mondta a magáét. A biztonsági cég főnöke kijelentette, kollégája csak a munkáját végezte, amikor megfékezte az elszántan szórólapozó képviselőnőt, aki szerint neki meg joga van ilyen módon kampányolni, és ő is ezért kapja a fizetését. A tévériport döntetlenre hozta a meccset, én eggyel több pontot ítélek meg a biztonságinak.

Persze nem minden lakóközösségnek megy olyan jól, hogy őrt állítson a lépcsőházba. Így aztán marad az eddigi gyakorlat. Azonnal a kuka, avagy előtte még megsétáltatja az ember, elolvassa, belepucolja a krumplit, és csak utána a szemetes. A szóróanyagok élete bizony ilyen szomorú véget szokott érni.

Olvasóink írták

  • 2. sevenof9 2009. április 29. 02:47
    „"elo lehessen rajuk fizetni". aki nem kivancsi ra,annak ne is nyomtassak ki. meg emlekezem,hogy 1990 korul nem hoztak ki vasarnap az ujsagot,aztan nem is lett vasarnap ujsag-papirhiany(aztan honnan a fenebe lett megint szen,valami okos elegette a falabat?). undorito,ami kornyezetvedelem cimen itt megy. egyszer kellene egy tisztesseges szemetbirsag minden egyesszorolapozonak,mindjart meggondolnak,ki mit es hova dob be. az is megoldas,hogy a postaladara tegyenek ermes bedobot,hogy arra nyissa ki a nyilast. aki nekem valamit uzenni akar fizessen. a postanak meg fizetnenk havidijat (30xerme osszeg). na? szabadalom?”
  • 1. flexsnake 2009. április 28. 20:54
    „Pedig annyi lenne az egész hogy egy matricát figyelembe vennének.
    Pl: egy cég irodájának ládájába miért dobnak be reklámújságot? A kutya nem olvassa.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kincsremény

"Az energiamogulok mellett éppen azok számíthatnak nagyobb haszonra, akik élelemmel látják el… Tovább olvasom