Délmagyar logó

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 17°C | 32°C Még több cikk.

Renitensek

JEGYZET - "Én viszont büszke vagyok rá, hogy egy renitens városban élek."
Naponta szedem ki a postaládámból az örömhírt.

Legutóbb kék színűt kaptam. Kiderült belőle, hogy Magyarország jobban teljesít, és sose volt még olyan jó itt élni, mint most. A nyugdíjak értéke nőtt, tízezrekkel nőtt a minimálbér, javult a közbiztonság, és persze a rezsi is csökkent. Korábban egy zöld színű jött: abban azt közölték, hogy zöld és olcsóbb távhőt kap Szeged a biomassza-erőműnek köszönhetően. Akinek gyengén menne a matek, annak nagy betűkkel le is vezették: mínusz tíz százalék rezsicsökkentés és mínusz tíz százalék zöld távhő, az összesen mínusz húsz százalék.

Ezek után tényleg érthetetlen, hogyan lehet elégedett a Szegeden élők több mint kétharmada a szocialista polgármester ténykedésével. Aki – mint a kevésbé népszerűnek mért kormánypárti politikusoktól tudjuk – romlásba taszította, eladósította a várost. Szemben a kormánypárti képviselőkkel, akik például elintézték, hogy a város adósságának a felét átvállalja az áldozatkész kormány. Vagy olyan önkormányzati cégvezetőket szavaztak meg, akik a folyamatos és agresszív szocialista támadások kereszttüzében is igyekeztek helytállni. Igazán nem rajtuk múlt, hogy nem sikerült.

Bármilyen szomorú is, be kell látnunk, vérlázítóan hálátlanok vagyunk. Én például kifejezetten rosszul érzem magam amiatt, hogy úgy gondolom, a biomasszás távhő nem nekem, hanem a beruházónak lesz olcsóbb – mivel a távhő árát a kormány szabja meg. Amiatt is szégyenkezem, hogy a városi cégek jelenlegi vezetőinek többségét a kezdetektől alkalmatlannak tartottam a rábízott feladatokra. Már ha nem a pénztalicskázás a feladatuk. Azért pedig szüntelenül ég az arcom, hogy úgy gondoltam, nem tesz szívességet senki, ha az adómból kifizeti a város adósságának egy részét, ahol egyébként élek, dolgozom – és adót fizetek.

Nem tudom, miként értékeli majd a városi jobboldali koalíció a felmérés országos trenddel ellentétes eredményeit, de nem számítok tőlük nagy pálfordulásra.

Én viszont büszke vagyok rá, hogy egy renitens városban élek.

Olvasóink írták

 • 4. csergemerge 2013. május 19. 18:50
  „De miért kellene tiltakoznunk a biomassza hőközpont ellen?
  Valamiről lemaradtam?”
 • 3. csonakos 2013. május 16. 16:07
  „"A gyűjtésre 30 nap áll rendelkezésre. Az állandó helyszín a Rókus II-es iskola lesz, ahol hétköznapokon délután fél 4 és fél 7 között, valamint szombaton délelőtt várják az érdeklődőket. A lakótelepeken csütörtök, péntek és szombat délután fél 4 és fél 7 között lehet íveket aláírni a biomassza-erőmű és a termál víz használati meleg víz céljára való hasznosítása ellen. A helyszínek: Csillag tér, Víztorony tér, Csanádi utcai ábécé, Tápai utcai ábécé, Csongrádi sugárúti ábécé, József Attila sugárút végén és a Vértói úti trolivégállomásnál. Aláírni egyszer lehet, és kell hozzá a személy szám, ami a lakcímkártyán megtalálható. Azok, akik segíteni szeretnének az aláírásgyűjtésben, a felsorolt helyszíneken kaphatnak és adhatnak le íveket."
  http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/biomassza-eromu_indul_az_alairasgyujtes/2333393/”
 • 2. manita13 2013. május 16. 14:40
  „A biomassza-erőmű ellen tiltakozó aláírásgyűjtésről:
  Minden olyan 18. életévét betöltött cselekvőképes magyar állampolgár aláírhatja az ívet, aki szegedi állandó bejelentett lakcímmel rendelkezik, továbbá panel lakásban él... sajnos az egyéb társasházi lakók, akik NEM távfűtéssel fűtenek-aláírásuk nem kerül beszámításba.
  Mindenki csak 1-szeri alkalommal írhat alá, különben teljesen érvénytelennek minősül az aláírása.
  Az aláíráskor szükség van a személyi számra, ami a lakcímkártyán megtalálható, az aláírásgyűjtés hitelességének ellenőrzése céljából.
  Ménesi képviselő úr a Rókus II. Ált. Isk. előtt megtalálható lesz, azt hiszem hétköznapokon délután 15.30 vagy 16.30 után, továbbá szombaton 9.00-tól. (aki pontosabban tudja az időpontot kérem javítsa)”
 • 1. csonakos 2013. május 16. 09:11
  „Vagyunk még egy páran akik ilyen renitensek ebben a városban! A többség! A biomassza erőmű elleni aláírásgyűjtés ma kezdődik, remélem nagyon sokan aláírják akik egy élhetőbb tisztább levegőjű várost szeretnének itt Szegeden!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Makarenkói pofon

"Tekintélyük ugyanúgy lecsökkent, ahogyan megfogyatkoztak a renitens gyerekek kordában tartására alkalmas eszközök." Tovább olvasom