Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 19°C | 25°C Még több cikk.

Rezsiőrület

JEGYZET - "Aki még ezek után is szeretne alapdíjat fizetni, az megfizethetné azokét is, akik nem szeretnének."
A rezsifórumokon a nép azt akarta, hogy még alapdíj se legyen a gázszámlán, és ezt a véleményt a kormánypárt akceptálta. Ezért a Fidesz azt javasolja saját kormányának, vizsgálja meg a közműszámlákban szereplő alapdíjak jelentős csökkentésének vagy teljes megszüntetésének lehetőségét – jelentette be Rogán Antal. Így lesz a népmesei fordulatból törvényjavaslat: az országjáró Mátyás királyok meghallgatták és teljesítik az egyszerű ember óhaját.

A frakcióvezető azt is jelezte, ha a kormány megteszi megoldási javaslatait, és a fogyasztók javára dönt, „az fájni fog a szolgáltatóknak, de azt gondoljuk, itt az ideje, hogy a lehúzásokat megszüntessük". A kormánypárt 3+1 javaslatának része ugyanis a bekötési, bekapcsolási díjak és fejlesztési hozzájárulások felülvizsgálata is.

Próbálom elképzelni, mit érez az a több tízezer ember és családtagjaik, akik az ország összes áram, gáz-, távhő-, víziközmű-cégénél dolgoznak, vagy velük állnak szerződésben, amikor az újabb rezsicsökkentésről hallanak. Már most belehasít a gyomrukba az fájdalom, amiről Rogán Antal beszélt, a célkeresztben ugyanis az ő állásuk van. Ha nincs szolgáltatás, rendszerkarbantartás, ha nincs a kenyeret adó cégnek árbevétele, akkor nekik sincs megélhetésük.

Olvasgatni kezdtem az újabb rezsiharc első kommentjeit az interneten, és meglepődtem, mennyire humoránál van még mindig a nép. Az egyik hozzászóló szerint például azt kellene csinálni, hogy aki szeretne alapdíjat fizetni, fizessen, aki viszont nem szeretne, az ne fizessen a jövőben semmit se. Ezt az ötletet fejlesztette tovább egy másik kommentelő: aki még ezek után is szeretne alapdíjat fizetni, az megfizethetné azokét is, akik nem szeretnének. Többen odáig mentek az ötletelésben, hogy a jövőben busz- vagy vonatjegyért se kelljen fizetni, biztosítsa az állam ezt a szolgáltatást. Szárnyaljuk túl a szocializmus vívmányait is – tették hozzá. A legszellemesebb megoldás azonban azé az ötletgazdáé volt, aki szerint be kellene vezetni, hogy a jövőben a szolgáltatók fizessék meg az általunk elhasznált gáz, áram és víz árát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Veszélyes úton

˝A közlekedők jelentős részének szegényes a konfliktusmegoldó stratégiája˝ Tovább olvasom