Délmagyar logó

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda -1°C | 9°C Még több cikk.

Rossz tanácsadó

JEGYZET - ˝Helyzet van.˝
Úgy tűnik, valóban tél lesz, mert egyre hidegebb van, és egyre korábban esteledik. Ez azoknak a százezreknek rossz hír, akiknél kikapcsolták a gázt, nincs tűzifájuk, és esténként inkább vakoskodnak a sötétben, különben a gatyájuk is rámegy a villanyszámlára.

Másfelől nézve viszont lehet jó hír is ez, mert talán annál ritkábban és kevesebb embernek lesz kedve az utcán fagyoskodni, és tüntetni hol ezért, hol azért – gondolhatja a kormány. Azt hiszem, ez az érv is elhangzott, amikor a minap a miniszterelnök hirtelen összerántotta a tanácsadói stábját, mondván, helyzet van. Merthogy helyzet az van, olvad a kormánypárt népszerűsége, egymás után jelentik be a demonstrációkat a különböző közösségek. Tenni kell valamit. És főleg mondani. Az előzmények alapján azt sejtem, a kommunikációs szakemberek nagy lendülettel kiókumlálják, miféle fűt, fát, virágot ígérjenek. Addig is zengenek a szolgamédiából a győzelmi jelentések csökkenő munkanélküliségről, dübörgő gazdaságról, dél-koreai látogatásról. Aztán jöhetnek az újabb érvek, amikkel ellátják a törzsszavazókat az új helyzetben. Lehet, hogy újramelegítik a rezsicsökkentést, hiszen az egyre jobban teljesít. Esetleg újabb elszámoltatási hullám indul a bankok ellen, vagy jól megmentik majd a forinthiteleseket is, netán beáldozzák az adóhivatal elnökét. Aki kedveli az összeesküvés-elméleteket, már azt is tudni véli, hogy az újabb gumicsont a februári veszprémi képviselő-választás. Erre jól ráugrik a sajtó, körberágjuk, ki az esélyesebb a Fidesz-fellegvárban, a függetlennek látszó Orbán-ellenlábas vagy a szintén független politológus, jobbikos hátszéllel.

Közben ki figyel arra, hogy családok fagyoskodnak és gyerekek éheznek. Még ha forrnak is az indulataik. És a harag, mint tudjuk, rossz tanácsadó.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Üvegzsebekben

˝Egyetlen túlfizetett vagy hirtelen meggazdagodó politikus története is rombolja a közbizalmat.˝ Tovább olvasom