Délmagyar logó

2017. 05. 25. csütörtök - Orbán 13°C | 21°C Még több cikk.

Simon

JEGYZET - "A párt második- harmadik embere."
Mostantól minden egyszerűbb. A kínkeservesen összeállt baloldalnak nem kell sokáig ötletelnie, hogy magyarázatot találjon a vereségre. Elég lesz a választások utáni sajtótájékoztatón kimondani Simon Gábor nevét. Az MSZP ötvenesztendős, soproni születésű elnökhelyettese, 2002 óta parlamenti képviselője – aki az utóbbi hetekben a devizahitelesek miatt bírálta leggyakrabban a kormányt – a tegnapi hírek szerint több százezer dollárt és eurót tart ausztriai bankszámlákon. Ha ez így igaz, törvényt sértett azzal, hogy a közel negyedmilliárd forintot nem tüntette föl a vagyonbevallásában, azzal még inkább, hogy nem adózott utána. Arra sincs magyarázat, honnan lett neki ennyi pénze, mert a bevallott jövedelmeiből aligha lehetett. Ezt a Magyar Nemzet írta meg. Hozzá szokás tenni, hogy a kormányhoz közel álló vagy konzervatív napilap, ami mifelénk gyakran az írások hitelességét beárazó információ egy újságról. Most ennek nincs jelentősége, hiszen kedden nem arról írtak a hírportálok, hogy Simon cáfolja az értesüléseket, hanem arról, hogy a baloldal válságstábot hívott össze. A cél nyilvánvalóan az, hogy a választások előtt minél kisebb erkölcsi veszteséggel lépjenek túl ezen az ügyön, az érintettnek pedig megengedik, hogy maga mondjon le minden tisztségéről. Az információk hitelességét sem vonja kétségbe senki. Csak azt találgatják, hogy vajon Simon korábbi felesége szivárogtatott, vagy az osztrák bank adott tájékoztatást.

Most talán úgy lenne igazságos, ha Simon szavai, amelyekkel az utóbbi időben számon kérte ellenfeleinek korrektségét, tisztességét, csak az ő fejére hullanának vissza. Ez azonban nem így szokott történni, a pártok, főleg választások előtt, egymás hibáiból élnek. Az MSZP és aktuális szövetségesei kaptak hideget-meleget Tocsik Mártáért, Zuschlag Jánosért. Most Hagyó Miklóst is odamontírozták Mesterházy, Gyurcsány, Bajnai és a bohóc képe mellé a sokfelé látható kormánypárti óriásplakáton. Tocsiknak magához a párthoz nemigen volt köze, Zuschlag feltörekvő középvezető volt, ahogyan Hagyó is. Simon viszont a párt második-harmadik embere. Ezek után nehéz érveket találni arra, miért nem érdemli meg az MSZP, amit most kapni fog.

A jobboldal nyert – ha választást még nem is, nagy adag muníciót mindenképp. Ehhez képest bagatell gumicsont, amin a Kossuth Rádió két hete rágódik, hogy a baloldali összefogás pártjai egymás programját sem ismerik. Mi, választók azt nyertük, hogy a kampányolók most ismét az emberi tisztességről és a törvények tiszteletéről fognak beszélni – kíváncsi vagyok rá, hogyan.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mertek, nyertek

˝A magánnyugdíj-vagyon jelentős gyarapodással szolgálta meg a civil bátorságot.˝ Tovább olvasom