Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -7°C | 3°C Még több cikk.

Szabadítsátok ki Ferit!

JEGYZET - "Igazság az, amit a hatalmon lévők annak neveznek."

Azt hittem, most egy kicsit nyugalom lesz az országban, elvégre Matolcsy György szabadságon van. Nem így történt, és már megint Gyurcsány a hibás.

Bizonyítottság hiányában ugyanis a Központi Nyomozó Főügyészség kénytelen volt megszüntetni a Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, országgyűlési képviselő ellen hivatali visszaélés bűntette miatt folytatott nyomozást az úgynevezett Sukoró-ügyben (öt ember ellen vádat emeltek). Persze az lett volna az igazi blama, ha megvádolják, a független magyar bíróság pedig esetleg felmenti. De így is bejárja a hír a magyar sajtót, még ha a Magyar Nemzet online címe így is hangzik: megalapozott volt a gyanú Gyurcsánnyal szemben.

„Az igazság az országok alapja" – olvasható az elszámoltatás sikereiről tudósítani hivatott kormányzati honlapon. A Budai Gyula vezette kormánybiztosi kabinetet „az össztársadalmi igény hívta életre, amely a 2010. évi választásokat megelőzően meghatározóan uralta a közhangulatot az előző nyolc esztendő jogilag, szakmailag és erkölcsileg egyaránt megkérdőjelezhető politikai döntéseinek pontos feltérképezésére vonatkozóan". A honlap hírei között csak a vádakról, gyanúkról olvasni, a következményeket alaposabban kutatni kell. Megtette ezt a HVG, és kimutatta: a kormányváltás óta 1400 esetben intézkedett a kormánybiztos, de kevesebb mint 50 ügyben folyik nyomozás, ugyanennyi gyanúsítottal. Bírósági szakba eddig 4 eset jutott. Arra pedig úgy tűnik, már nincs össztársadalmi igény, hogy a honlapon például a megszüntetett nyomozásokról is essen szó. A filozófusügyben statáriális sajtóhadjárattal meghurcolt Heller Ágnes is máshol keressen vigaszt.

Az össztársadalomnak továbbra sincs fogalma arról, sértett-e bárki törvényt, jó erkölcsöt a Sukoróra tervezett gigantikus szálloda-kaszinó-sportkomplexum ügyében. Azt viszont érzi: az államot megkárosítani bűn. A többség nem látott még nokiás dobozban 15 millió forintot, de tudja: a korrupció nem tisztességes.

Aki viszont abban bízott, tisztábban fog látni, mint két éve, lassan rádöbben a válaszra. Aki korábban még elsütött volna egy olyan viccet, hogy „annyi esélyed van, mint műkörmösnek a földbérletpályázaton", most inkább hallgat. Talán azt se érti, hogyan előzheti be egy benzinkutas egy pályázaton azt a földművest, aki 15 éve bérli az adott területet. Biztos jól sikerült a pontgyűjtő akciója.

Az igazság tényleg az országok alapja, csak éppen úgy tűnik: igazság az, amit a hatalmon lévők annak neveznek. A mostani pedig: ha nem is jobb – de más. Hogy áltáthatóbb, tisztességesebb-e, mint az „elmúltnyolcév", majd a következő elszámoltatók deríthetik ki.

Olvasóink írták

 • 8. barack55 2012. július 22. 10:41
  „"Mindig így volt e világi élet..."”
 • 7. Örvájn 2012. július 22. 10:20
  „Majd egyszer a távoli jövőben Keller úr (a főrevizor) újra nyomoz mint 2002-ben a lop- stop táblákkal övezve. Ha jól emlékszem óriási eredményeket mutatott fel az közpénzügyi államtitkársága. Akkoriban minden gördülékenyen haladt gazdasági visszaéléseket csak a szélsőséges, nacionalista - fasiszta, jobboldal vizionált ezzel is akadályozva pl. a Budapesti önkormányzatban folyó ,,építő" munkát. A miniszterelnök úr (Gy. Ferenc) tisztességéhez pedig nem férhet kétség, minthogy tőle tudjuk az adekvát választ: Mi az hogy, nagyon is!!”
 • 6. theseus 2012. július 22. 07:43
  „A Rózsadombról? Az Apró-villából?”
 • 5. gedeon 2012. július 21. 19:03
  „"Szabadítsátok ki Ferit!"

  Helyesen Szabadítsátok ki Willyt"!”
 • 4. theseus 2012. július 21. 18:25
  „Honnan?”
 • 3. theseus 2012. július 21. 16:28
  „Milyen Ferit?”
 • 2. macs 2012. július 21. 12:20
  „A fentiekben felsorolt eseteket végigolvasva, engem egy-két dolog zavar, de nagyon. A kamerák előtt, a nyakán kidagadt erekkel harsogó, mikor fog ugyanilyen vehemenciával bocsánatot kérni az ártatlanul meghurcoltaktól? Azok az emberek, akik sutbavágták az ártatlanság vélelmére vonatkozó alapvető szabályt, és beálltak a szidalmazók közé, most mit csinálnak, mire gondolnak?
  Néha az az érzésem, hogy az igazság olyan, mint a történelem, amit tudvalevőleg a győztesek írnak.”
 • 1. klj-54 2012. július 21. 09:26
  „Tegyük már helyre a dolgokat!
  Jogi szöveget illene jogásznak interpretálni.
  Ugyanis CSAK A BÍRÓSÁG az aki bizonyítottság hiányában ejtheti a vádat.
  Az ügyész vagy talál a bíróságon is megálló bizonyítékot és akkor vádat emel vagy sem.
  De NINCS JOGA KIJELENTENI azt, hogy bizonyíték hiányában nem emel vádat.
  Ez JUSTIZMORD!

  "Tatár" fedőnevű (civilben ügyvéd:) jegyzetelő társam azt hiszem nem fog jogi hibát lelni észrevételemben.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hanna ölelése

"Hanna már ovis, és a fővárosi korai fejlesztő központba nincs pénzük rendszeresen elutazni." Tovább olvasom