Délmagyar logó

2017. 11. 22. szerda - Cecília 5°C | 13°C Még több cikk.

Szalámi

JEGYZET - ˝Az MSZP e formájában életképtelen.˝
Az MSZP az új Független Kisgazdapárt. A legszebb torgyáni hagyományok elevenedtek meg az elmúlt napokban a pártban, amelyet a baloldal vezető erejének hittek sokáig. Ki képviseli a baloldali értékeket? Ki az, akit csak a hatalom érdekel? Ki ismer Istent, hazát, családot? – végeláthatatlan politikai szappanoperába csöppent a választó. Egyet lát kristálytisztán: ezek továbbra sem az ő problémáival foglalkoznak, csak magukkal.

Az MSZP április 6. óta kizárólag azt bizonyította: e formájában életképtelen. Politikusai pedig azt: semmit sem tanultak az „elmúltnyócévből".

Egy hete a nagy megvilágosodások napjait éljük. Szanyi Tibor például tegnap észrevette, hogy „a magyar pártrendszert oligarchák tartják kezükben (...), Kapolyi, Gyurcsány, Bajnai milliárdos üzletemberek, szövevényes üzletek kötik őket össze. Ezek uralják a baloldalt". Ujhelyi István pedig azt, hogy a Jókai utcai pártközpont helyett piacra, utcára érdemes menni, mert „vissza kell találnunk az emberekhez". Sorjáznak a tuti tippek a Nagy Baloldali Megújulásra Kovács Lászlótól, Lendvai Ildikótól, Szekeres Imrétől, Baja Ferenctől – mindenkitől, aki az elmúlt évek immár kárhoztatott politikájáért felelős volt.

Lehet panaszkodni a baloldalt présbe szorító új választójogi törvényre. A szalámitaktika valóban a Fideszé. De a húst és a kolbásztöltőt Gyurcsány és Mesterházy hozta. Aligha a jobbos ármány az oka, hogy a falvakban mára szinte nem létezik a szocialista párt. Hogy az MSZP nem tud mit mondani azoknak, akik annyira félnek otthonukban, hogy a fegyveres mezőőrség felállításában látják a megoldást. Azoknak, akik nem teljesítenek jobban – és felelős politikusoktól azt várnák, ezzel foglalkozzanak 24 órában.

Azon sem lepődnék meg, ha a Nagy Baloldali Megújulást végül Simon Gábor vezényelné le. Miért ne? Ért a pénzcsináláshoz, és otthon mindig meg lehet találni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Határtalanul?

"Ebben a családban mi sajnos a szegény rokon vagyunk." Tovább olvasom