Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Szálkamentes hullámpapír

"Mondanám, hogyan, mert jól megmutatták, de ha mondom, meglehet, hamarabb terjed nálunk is a csodálatos étekszaporítás. Betolják ott is triciklin a szedett-vedett, innen-onnan összeguberált dobozokat, ilyen-olyan lögybölésen."
Garantáltan kínai találmány, de remélni lehet, nem lesz belőle világkonyhai kötelezvény. Régen a sokadalomra azt mondtuk, annyian vannak, mint az oroszok, a kínaiak viszont annál is többen vannak.

És az a rengeteg ember mind eszik. Láthattuk is a sokadalmat a tévében. Ott lehet jelszó igazán, kapd be, és fuss, ahogy minden gyorsbüfében ezt is beleteszik minden kosztba, de itt, ahogy egyik csatorna rejtett kamerája mutatta, mást is tesznek bele. Az ilyen-olyan göngyölt húsba például hullámpapirost. Azt, azt, amelyikből dobozok készülnek. Minél nagyobb, annál gazdaságosabb. Ahogy elnéztem, némelyikben nagyon elegáns családi latrina is elfért. Másod- vagy harmadhasznosításra aztán töltelék lesz belőle. Biztos vagyok benne, jobb, mint a hal, mert szálka sincsen benne.
Pfuj!

Pedig a gondos kezelésre nagy gondot fordítanak. Mondanám, hogyan, mert jól megmutatták, de ha mondom, meglehet, hamarabb terjed nálunk is a csodálatos étekszaporítás. Betolják ott is triciklin a szedett-vedett, innen-onnan összeguberált dobozokat, ilyen-olyan lögybölésen átesik valamennyi, hogy az eleve elrendelt ragasztóanyagot kimossák, talán péppé is áztatják, aztán meghatározott százalékban hozzáadagolják a húsos masszához. Biztosan tekernek hozzá borsot is, másfajta nyálcsorgató fűszert is, gombóccá markolásszák, valamibe belegöngyölik, ki is sütik, a kedves vendégnek csak fizetnie kell. És megennie.
Meg is eszi, mert nem tudja, mit eszik.

Fogyókúrázóknak kimondottan jót tesz.

Hogy mi mit eszünk itthon? A söralátét kekszként való fogyasztása is ismerős, meg a rántott cipőtalp is, de bízhatunk benne, inkább legenda az is. Annak a nemzetes marhamatuzsálemnek a húsára mondják az utóbbit, amelyik tején talán még a kicsinke Kossuth Lajcsika nőtt föl Monokon.

És nálunk még a piaci rejtett kamera is ritka.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rigómezőről szólva

"Nekem az erkélyen szavazati jogom nincsen, de ajánlottam néhány fogást. Kerti nyulak és őzek… Tovább olvasom